Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daniel Constantin reclama lipsa de solutii a noului ministru al agriculturii

daniel-constantin-reclama-lipsa-de-solutii-a-noului-ministru-al-agriculturii

Daniel Constantin, presedintele PC, a declarat ca in pofida paptului ca gricultura are un nou ministru, lipsa de solutii continua sa existe, iar domeniul agricol nu este nici pe departe o prioritate pentru actuala guvernare. "Intr-un interviu recent domnul Stelian Fuia, ministrul Agriculturii, s-a rezumat la a insira problemele grave ale agriculturii si la a constata ca eventualele solutii pentru aceste probleme nu se gasesc in jurisdictia Ministerului Agriculturii".


Acesta este de parere ca o astfel de abordare au avut in trecut si predecesorii domnului Fuia, domnii Valeriu Tabara si Mihai Dumitru. Lucrul cel mai suparator din intreaga atitudine a actualei guvernari il reprezinta faptul ca domeniul agricol nu este nici pe departe o prioritate, asa cum a declarat in trecut domnul presedinte Traian Basescu, atat in timpul campaniei electorale precum si in anii urmatori. Toate problemele grave ale agriculturii nu pot fi solutionate pentru ca rezolvarea lor tine, in viziunea actualului ministru al agriculturii. Partial il putem intelege pentru ca, atata timp cat pentru PDL agricultura nu e o prioritate iar ministrii PDL ai agriculturii nu au avut putere politica sa impuna un buget adecvat, e normal ca nici domnul Fuia sa nu poata implementa masuri adevarate. in acelasi timp, atata vreme cat agricultura este din nou marginalizata pe lista prioritatilor guvernului, orice incercare de a demara un program destinat agriculturii dar cu un caracter transsectorial, este sortit esecului pentru ca alte sectoare sunt favorizate", a subliniat presedintele PC, care in trecut a fdetinut functia de presedintele al Agentiei de Plati si Interventii pentru Agricultura.

Daniel constantin a reclamat faptul ca din nou, un guvern PDL isi asuma meritele pentru faptul ca anul 2011 a fost un an agricol productiv in conditiile in care acest lucru s-a datorat exclusiv conditiilor meteorologice favorabile.

"Problema cea mai grava o reprezinta faptul ca de indata ce s-au schimbat conditiile meteo s-a schimbat si soarta agriculturii pentru anul 2012, de la foarte buna la una indoielnica. Domnul ministru Fuia afirma, iresponsabil in opinia noastra, ca anul 2012 va fi un an agricol normal. Agricultorii stiu insa ca acest lucru nu este adevarat si ca, in cea mai mare parte, culturile de toamna pentru acest an sunt compromise. Productia de rapita pentru anul 2012 este distrusa aproape in totalitate. Inca o data constatam cu durere ca agricultura Romaniei este eminamente dependenta de conditiile climatice si ca in ultimii ani nu s-a luat nici o masura pentru a schimba acest lucru, ba mai mult, sistemele de irigatii si de protectie impotriva inundatiilor sunt mai deteriorate si mai inutilizabile ca oricand. Anul trecut s-a irigat mai putin de 1% din totalul suprafetei agricole amenajate in acest sens. Asta se intampla cand nu tratezi cu suficient interes problema irigatiilor", a spus Constantin.

El a reafirmat ca pentru Uniunea Social Liberala problema irigatiilor este prioritara in cadrul Programului USL pentru Agricultura.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Ne-am propus sa avem un Program National pentru Reabilitarea si Modernizarea Sistemelor de Irigatii. Am discutat in acest sens si cu domnul Comisar Dacian Ciolos si am aflat ca este posibil se finantam un asemenea program din bani europeni. Asa cum exista un program destinat transportului sau unul destinat mediului este posibil sa avem si un program special pentru infrastructura de irigatii. Europa nu poate sa inchida ochii la faptul ca peste 40% din populatia tarii traieste in rural si din agricultura. Problema este insa ca la toamna, cand va veni la guvernare USL, s-ar putea sa fie prea tarziu pentru a mai incepe negocierile pentru un asemenea program in cadrul exercitiului financiar 2014-2020", a adaugat fostul sef al APIA.

Daniel Constantin a mai spus ca, in urma cu un an, presedintele Traian Basescu anunta ca a inceput lupta cu evaziunea fiscala din domeniul legumelor si fructelor si ii atentiona pe "cei implicati sa isi reduca modul de a trai cu evaziunea, pentru ca nu vor mai trai bine".

"Astazi Ministrul Agriculturii declara ca "nu este in atributia Ministerului Agriculturii de a avea actiuni in evaziunea fiscala pe sectorul de legume-fructe". Cu alte cuvinte, el nu poate face nimic pentru a combate evaziunea iar cei ce pot face ceva nu vor sa faca. Ministrul Agriculturii ar trebui intr-o asemenea situatie cel putin sa solicite sprijin pentru a implementa masurile de combatere a evaziunii impreuna cu autoritatile abilitate in domeniu, respectiv Ministerul Finantelor si Ministerul de Interne. Nu am auzit ca Fuia sa fi solicitat vreo intrevedere cu presedintele Basescu sau cu primul-ministru pentru a se asigura ca promisiunile facute in urma cu un an de Dl. Basescu sunt inca valabile. in continuare evazionistii traiesc foarte bine iar singurii care nu traiesc bine sunt cetatenii cinstiti ai acestei tari. Domnul Fuia declara ca Ministerul nu poate contribui la realizarea unor centre de colectare pentru produsele agricole decat prin emiterea unor acte normative.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016