Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Stiri

Departamentul pentru Dezvoltare Durabila (DDD) din cadrul Guvernului Romaniei spune ca "impreuna putem combate risipa alimentara", in cadrul unui eveniment de interes pentru cei implicati in agricultura.
"Ne bucuram ca am reusit sa organizam o conferinta de asemenea amploare pe tema combaterii risipei alimentare, una dintre cele mai importante componente ale dezvoltarii durabile. Impactul acestei probleme este mai mare decat pare la prima vedere. Romanii arunca zilnic 6000 de tone de alimente. Vorbim despre resurse risipite, de impact negativ asupra mediului, dar si despre o problema etica, avand in vedere ca sunt inca foarte multi oameni care nu reusesc sa isi asigure hrana zilnica", a declarat consilierul de stat László Borbély, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabila.
Scopul conferintei a fost de a oferi o platforma pentru dezbatere intre decidenti la nivel inalt din cadrul institutiilor europene, ministri din Guvernul Romaniei, parlamentari si alti reprezentanti de seama din mediul academic, institute de cercetare, societatea civila, banci de alimente, mari companii din retail si industria HoReCa, legat de actiuni concrete si bune practici.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
In cadrul conferintei a tinut un discurs si Nabil Gangi, director adjunct al Departamentului Regional pentru Europa si Asia Centrala din cadrul Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), care a subliniat amploarea fenomenului la nivel mondial: Fenomenul risipei alimentare genereaza gaze cu efect de sera comparabile cu cele produse de o tara ca India.
Din partea autoritatilor au luat cuvantul, in deschiderea evenimentului, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale Adrian OROS si vicepresedintele Comisiei pentru agricultura, industrie alimentara si dezvoltare rurala din Senat, Barna TÁNCZOS.
Conferinta a reunit aproximativ 150 de participanti si a avut trei sesiuni. In prima sesiune discutiile s-au concentrat asupra cadrului legal privind combaterea risipei alimentare si a reunit reprezentanti ai autoritatilor publice, ai patronatelor din industria alimentara si HoReCa. In partea a doua mari companii de retail, bancile de alimente si societatea civila au expus modul in care actioneaza pentru combaterea risipei si care sunt principalele provocari din acest domeniu.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News