Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De abia peste sase ani vom avea subventii cu adevarat europene

de-abia-peste-sase-ani-vom-avea-subventii-cu-adevarat-europene

Presedintele Traian Basescu a sustinut, vineri seara, la Bruxelles, ca platile directe pentru agricultorii romani vor fi de minimum 11,5 miliarde de euro in exercitiul buget 2014-2020, adica cu 5 miliarde peste cele 5,5 miliarde prevazute in bugetul pe 2007-2013.


"Documentul de azi-noapte ramane un document baza, adica cele asupra carora deja s-a convenit asa raman. Nu as vrea sa vorbesc despre sume, pentru ca urmeaza o reducere de inca 30 de miliarde, urmeaza sa o discutam in perioada urmatoare. Ceea ce stiu insa cert este ca in momentul de fata pentru exercitiul bugetar 2014-2020 agricultorii romani vor avea o crestere la platile directe de minimum 5 miliarde de euro. Deci, la cele 5,5 deja existente se mai adauga alte cinci miliarde", a explicat Traian Basescu, potrivit Mediafax.

El a subliniat importanta reducerii decalajelor in privinta nivelului subventiei pentru agricultori.

"Avem pe tarabe produse din Ungaria, din Italia, din Franta si am uitat sa mai producem zarzavaturi. Fermierii romani sunt afectati datorita diferentei de subventii, Romania e afectata pe competitivitate. si, din acest motiv, vedeti in piata de multe ori produse din Italia sau Franta ori Olanda mai ieftine decat cele din Romania, inclusiv floricele. Avem o diferenta mare de subventie si pentru noi este un obiectiv important sa marim subventia, sa micsoram decalajul, chiar daca nu va fi peste noapte. Aceste lucruri le stiu cert in momentul de fata si nu as vrea sa vorbesc mai mult", a continuat Traian Basescu.

El a estimat ca subventia pe hectar arabil pentru agricultorii romani ar putea ajunge la 190-200 de euro in anul 2020, fata de 117 euro pe hectar cat este in prezent.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Presedintele a precizat ca propunerea comisarului european Dacian Ciolos privind convergenta pe agricultura s-a acceptat. "Pe sase ani, nu pe patru ani. E greu sa dau o cifra pana in 2020, dar, daca imi este permis, as spune 190-200 de euro pe hectar (vor primi fermierii romani pe hectar - n.r.)", a adaugat Basescu.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016