Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce au fost invatate vacile unei ferme sa mearga la toaleta

de-ce-au-fost-invatate-vacile-unei-ferme-sa-mearga-la-toaleta

Poate parea o stire din domeniul SF-ului, insa vacile unei ferme au fost invatate sa mearga la toaleta. Iata de ce!


O echipa de cercetatori din Noua Zeelanda si Germania a fost nevoita sa recunoasca: experimentul a inceput ca o gluma insa gestionarea urinei bovine cu un continut ridicat de azot ar putea, pe termen lung, sa aduca beneficii reale pentru mediul inconjurator.
 
"Daca am putea colecta 10% pana la 20% din urina bovinelor, aceasta ar fi suficient pentru a reduce considerabil emisiile de gaze cu efect de sera si spalarea nitratilor", a explicat Douglas Elliffe, de la Universitatea din Auckland. Potrivit cercetatorului, azotul din urina vacilor se descompune in timp in doua substante problematice: oxidul de azot, un puternic gaz cu efect de sera, si nitratul, care se acumuleaza in sol si ulterior se infiltreaza in rauri.
 
Potrivit cifrelor oficiale, oxidul de azot reprezinta aproximativ 5% din emisiile de gaze cu efect de sera si aproximativ 10% din emisiile Noii Zeelande.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
Cercetatoarea Lindsay Matthews recunoaste ca ideea de a antrena vacile sa mearga la toaleta pentru ca urina lor sa fie recuperata si procesata i-a venit in 2007 cand a fost intervievata de un post de radio si cineva a facut o gluma pe aceasta tema.
 
In colaborare cu colegii din Germania, oamenii de stiinta au utilizat hrana ca recompensa pentru a dresa 16 vaci sa urineze intr-un tarc cu toaleta, si sustin ca rezultatele obtinute sunt comparabile cu cele pe care le-ai astepta de la un copil de trei ani.
 
Studiul, publicat saptamana aceasta in revista Current Biology, ofera dovezi cu privire la posibilitatea de a invata o vaca sa urineze la toaleta, apreciaza Douglas Elliffe. Potrivit acestuia, provocarea este dresarea unor turme mari si adaptarea acestui principiu la contextul din Noua Zeelanda, unde vitele petrec mai mult timp in aer liber decat in grajduri.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.8 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016