De ce au protestat fermierii la MADR
Publicat la data de 24 Feb. 2021 in:
Stiri Mai multi fermieri au mers la MADR si au protestat pentru ca guvernul a uitat de despagubirile de seceta. Iata solicitarile acestora.
"Consideram ca singura solutie pentru ca ministrul Adrian Oros sa isi recastige increderea fermierilor este sa demareze de urgenta, consultari cu presedintele PNL, Ludovic Orban, cu presedintii celorlalte partide din coalitia de guvernare, cu presedintii partidelor de Opozitie, pentru votarea, in unanimitate, a unui amendament la Legea Bugetului de Stat, care sa includa aceste despagubiri, atunci cand proiectul va ajunge in Parlament. Apreciem ca cea mai simpla solutie, ar fi mentionarea ca aceste despagubiri sa fie platite din Fondul de Rezerva al Guvernului", transmite AFF.
"Nu exista nicio o alternativa la votarea unui amendament pentru plata despagubirilor de seceta. Orice discutie privind alte variante, nu reprezinta decat o tentativa de a-i amagi pe fermieri. Oricine sustine asa-numitele „masuri alternative" nu face decat sa prelungeasca suferinta fermierilor romani si il face scapat pe ministrul Oros de raspunderea publica in a-si respecta cuvantul dat in fata fermierilor. Pentru Asociatia Forta Fermierilor, acest lucru este inacceptabil, noi nu ne targuim cu soarta agriculturii nationale. Despagubirile trebuie acordate sau cineva va plati un pret politic foarte mare, mai devreme sau mai tarziu. Si noi nu ne dorim asta. Noi dorim sa colaboram cu toate partidele, si de la Putere si din Opozitie, si sa cooperam cu orice ministru al Agriculturii, ce este desemnat de decidentul politic. Reamintesc ca noi nu avem revendicari politice, nu vrem demisia cuiva, nu dorim decat ca ministrul Agriculturii sa isi respecte cuvantul dat in fata fermierilor", a declarat Vlad Macovei, presedintele Asociatiei Forta Fermierilor.
Consiliul Director al Asociatiei Forta Fermierilor face un apel catre conducerile partidelor parlamentare din Romania, catre toti deputatii si senatorii, atat de la Putere cat si din Opozitie, ”sa lase pentru o zi lupta politica si sa isi dea mana pentru a vota amendamentul la Legea Bugetului de Stat care sa permita plata despagubirilor de seceta".
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit
Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei 1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...
Oferta Speciala
valabila 48h
Ei adreseaza si o scrisoare deschisa tuturor decidentilor politici relevanti, cu o serie de zece initiative ce se pot organiza pe termen scurt, ”pentru a pune agricultura in ofensiva in 2021”, avertizand ca ”in joc sunt soarta satului romanesc, securitatea alimentara a romanilor si viata a sute de mii de reprezentanti a sectorului agroalimentar".

Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri de viitor in agricultura
Afacerile in agricultura s-au dovedit a fi profitabile pe termen lung indiferent de suprafata de teren disponibila. Cu doar cateva sute de euro poti incepe o afacere care sa te ajute sa iti suplimentezi veniturile si sa te dezvolti catre un business stralucit.... citeste mai mult>>
Afacere excelenta pentru romanii care detin teren la tara
Inca din in cele mai vechi timpuri, sofranul a fost apreciat pentru aroma delicioasa si puternicele proprietati vindecatoare. Supranumit \"aurul rosu\", este cel mai scump condiment din lume. Pentru ca este un puternic antioxidant, sofranul este folosit pentru a preveni problemele digestive, respira... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>