Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Deblocarea banilor de la UE, prin realocări şi proceduri simplificate
Criza a tăiat elanul băncilor de a acorda credite pentru cofinanţarea proiectelor europene, ceea ce a descurajat companiile să mai solicite finanţare nerambursabilă.
Ca urmare a scăderii numărului de proiecte depuse, solicitările adresate firmelor de consultanţă se reduc, drept pentru care acestea încep să se reorienteze în piaţă şi îşi lărgesc gama de servicii. Astfel descrie Alexandru Ruff, manager corporate în cadrul GEA Strategy&Consulting, evoluţia pieţei de consultanţă pentru accesarea fondurilor UE, în prima jumătate a acestui an.
„De exemplu, dacă în 2009 IMM-urile au depus circa 800-900 de dosare în cadrul Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE), anul acesta s-a simţit o uşoară scădere a numărului de aplicaţii. Pe de altă parte, cele mai mari sume sunt direcţionate către infrastructură, dezvoltarea antreprenoriatului beneficiind de finanţare nerambursabilă mai redusă“, susţine Ruff. Reprezentantul GEA spune că a crescut concurenţa în rândul companiilor de consultanţă, iar multe dintre acestea, pentru a supravieţui, fie au intrat în diferite consorţii ca furnizori de asistenţă tehnică, fie şi-au diversificat paleta de produse, asigurând astfel servicii complete. Alte soluţii de criză pe care le aplică firmele de consultanţă sunt reducerea avansurilor percepute clienţilor şi ajustarea comisionului de succes în favoarea acestora.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Capital
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News