Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Depozite de legume fructe cu o capacitate de zeci de mii de tone urmeaza sa fie construite in Prahova


Trei depozite la standarde europene de preluare, sortare şi valorificare a fructelor vor fi construite în judeţul Prahova, lucrările urmând să înceapă în primul trimetru al anului 2011. Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Prahova, primul depozit european dotat cu camere frigorifice se va afla în locaţia Parcului Industrial Ploieşti (PIP) de la Ciorani, în acest loc urmând a fi preluate, depozitate, sortate şi valorificate minim 30.000 de tone de legume pe an.

De asemenea, capacitatea de lucru la depozitul de fructe care va fi deschis în locaţia Mizil a PIP va fi, într-o primă fază, de 600 de tone de struguri de masă pe an. Deşi amplasarea celui de-al treilea este, deocamdată, incertă, vizate fiind localităţile Măgurele şi Drajna, este cunoscut faptul că în acest ultim depozit vor fi preluate, sortate şi depozitate la temperaturi controlate 2.000 de tone de fructe pe an, această initiaţivă susţinând şi programul guvernamental "Lapte, Corn şi Măr", urmând ca merele valorificate în acest complex să fie distribuite în şcolile prahovene.

Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma alaturi de Vicepresedintele, Adrian Semcu, a vizitat 2 centre de preluare, sortare si valorificare a legumelor si fructelor la Gent si Liege, Regatul Belgiei, in perioada 9-10 septembrie 2010.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Ca urmare a tratativelor purtate cu reprezentantii Ministerului Agriculturii - Ministere federale des PME, des Independants, de l'Agriculture et de la Politique Scientifique din cadrul acestei deplasari, s-au stabilit urmatoarele: primul depozit european dotat cu camere frigorifice pentru preluarea, sortarea, depozitarea si valorificarea legumelor de minimum 30000 tone/an se va afla la Ciorani, locatia Parcului Industrial Ploiesti beneficiind de conditii climaterice si de sol propice, precum si de utilitatile necesare demararii constructiei.

Cel de-al doilea depozit de preluare, sortate si pastrare a fructelor, intr-o prima faza de 600 tone/an de struguri de masa, se va afla in locatia Mizil.

Cel de-al treilea depozit va fi amplasat la Magurele sau Drajna, constand in preluarea, sortarea, depozitarea la temperaturi controlate a unei cantitati de minimum 2000 tone/an de fructe, aceasta initiativa sustinand Programul Guvernamental "Lapte, Corn si Mar", urmand ca merele valorificate in acest complex sa fie distribuite in scolile prahovene si nu numai.



In acest sens, au fost semnate protocoalele de colaborare cu unitatile vizitate si cu institutiile de cercetare, a.i. studiile de prefezabilitate sa fie elaborate in comun si depuse in termen ( 15 noiembrie 2010) pentru a accesa fondurile europene aferente Pilonului I al Politicii Agricole Comune, finantat prin Fondul European de Garantare Agricola; construirea centrelor urmand sa inceapa in primul trimestru al anului 2011. Valoarea grantului pentru fiecare depozit este de 6 milioane EU.



Delegatia, compusa din specialisti ai Directiei de Protectie a Plantelor, I. Dragomir, M. Enache, reprezentanti ai Parcului Industrial Ploiesti, a informat Ambasada Romaniei la Bruxelles si Comisia de Agricultura asupra obtinerii sprijinului privind aprobarea proiectelor. Totodata, au avut loc intalniri cu specialisti in domeniile respective de la Universitatile din Leuven si Gent.

Conducerea Consiliului Judetean Prahova a efectuat aceasta deplasare planificata ca urmare a discutiilor purtate cu reprezentantii Ministerului Agriculturii, la sediul Parcului Industrial Ploiesti in luna august 2010, in vederea aprobarii proiectelor europene initiate de judetul nostru, "absorbtia fondurilor europene si atragerea investitorilor in aceasta dificila perioada de criza fiind prioritatile noastre", a precizat Vicepresedintele Adrian Semcu.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016