Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Deputatii din Comisia de Agricultura vor reluarea culturilor de soia si porumb modificate genetic


Comisia pentru Agricultura, Silvicultura si Industrie Alimentara a Camerei Deputatilor cere ministerelor Agriculturii si Mediului intensificarea demersurilor la Comisia Europeana astfel incat tara noastra sa poata relua cat mai curand culturile de soia si porumb modificate genetic.

Potrivit deputatilor, care au audiat, ieri, reprezentantul unei firme de profil, interzicerea cultivarii soiei-Ready în România, începând din ianuarie 2007, a determinat efecte negative asupra fermierilor, a agriculturii si a economiei. Astfel, potrivit ziarului Gardianul, acestia subliniaza ca dintr-o tara producatoare de srot de soia, tara noastra a devenit importatoare.

„Aprecierile negative asupra plantelor modificate genetic, inclusiv a soiei-Ready nu au nici un suport stiintific, ele intrând nu numai în zona speculatiilor si a celor politice. România trebuie sa se desprinda de astfel de situatii si trebuie sa reia cultivarea soiei-Ready si a porumbului cu rezistenta naturala la daunatori, acest lucru fiind în favoarea nu numai a fermierilor dar si a mediului (prin reducerea dozelor de erbicide si îngrasaminte chimice cu azot)“, arata Valeriu Tabara, presedintele Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Acesta sustine ca, in conditii de criza economica, tara noastra ar putea avea beneficii substantiale prin reluarea culturilor modificate genetic, iar o parte din productie ar putea fi exportata chiar in Europa. „Având în vedere ca România este una din putinele tari europene care dispune de conditii favorabile pentru cultivarea de soia (cca. 500.000-800.000 ha), cel care va câstiga batalia pentru reintroducerea soiei-Ready va câstiga enorm pentru agricultura României, care ar putea sa devina un mare furnizor de soia pe piata europeana si mondiala. România si-ar putea sista importul de soia de pe piata sud-americana si din alte parti, devenind exportatoare. Nu trebuie uitat ca UE importa anual circa 30-35 milioane tone de soia, din care peste 90% este modificata genetic“, mai arata deputatul Valeriu Tabara.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016