Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Deputatul Pavel Horj: Veniturile agricultorilor scad, exploataţiile zootehnice nu au sprijin


Deputatul PNL Pavel Horj a criticat, miercuri, modul în care Ministerul Agriculturii gestionează acest domeniu, arătând că agricultorii au venituri din ce în ce mai reduse, iar exploataţiile zootehnice au rămas fără nicio formă de finanţare, informează Agerpres.
"Veniturile agricultorilor scad pe zi ce trece, normele europene creează teamă şi confuzie, fenomene precum inundaţiile sau seceta le-au anulat eforturile fără ca autorităţile să gestioneze corect efectele. Asistăm la o accelerare a creşterii preţurilor la produsele alimentare, la creşterea importurilor şi scăderea exporturilor, la dezechilibrul balanţei comerciale. De departe, cel mai trist lucru este faptul că Guvernul a decis amputarea subvenţiilor de le bugetul naţional pentru Agricultură, deci agricultorii nu vor mai primi decât banii veniţi de la bugetul european, nu numai pentru anul acesta, dar se pare că pentru următorii trei ani", a afirmat Horj, la dezbaterea, în plen, a moţiunii simple intitulate "Agricultorii români, sufocaţi de importuri şi falimentaţi de politica agricolă a Guvernului Boc".

El a sugerat ministrului de resort să vină cu subvenţii diferenţiate pentru producătorii agricoli în funcţie de zonă şi în funcţie de caracterul exploataţiei - de subzistenţă, de semi-subzistenţă sau economică. În opinia deputatului liberal, consecinţa tăierii subvenţiilor de la stat se va vedea în evoluţia preţurilor. Horj a arătat că lipsa banilor nu este o justificare pe deplin îndreptăţită pentru a explica tăierile de subvenţii, deoarece foarte multe fonduri se cheltuiesc în agenţiile guvernamentale care gestionează domeniul agricol.

"Administraţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare aruncă milioane de euro pentru aparate de aer condiţionat, faxuri, copiatoare, papetărie sau rechizite de birou, conform datelor de achiziţii publice de pe site-ul instituţiei. Această agenţie asupra căreia ministerul are o tăcere suspectă beneficiază de 21 de sporuri", a explicat Pavel Horj.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


El a criticat Executivul pentru măsurile pe care le-a luat şi care, în opinia sa, au adâncit problemele în domeniul agricol. "Agricultura şi dezvoltarea rurală constituie pentru România una dintre cele mai importante ramuri ale economiei naţionale. Inerţia ministerului şi lipsa de programe specifice care să preîntâmpine efectele negative ale măsurilor fiscale aberante promovate de actualul Guvern, cum este majorarea TVA şi reducerea subvenţiilor în Agricultură, precum şi pasivitatea autorităţilor la evaziunea fiscală din domeniul comercializării produselor agricole reprezintă actualitatea la zi a ministerului", a declarat Horj.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016