Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Desi au existat intarzieri de un an, Siveco bifeaza sistemul informatic al APIA la capitolul realizari pe 2008


Siveco Romania, unul dintre cei mai importanti furnizori de software din Romania, a inregistrat la finele anului trecut o cifra de afaceri in crestere cu 28% fata de 2007. "O contributie semnificativa in evolutia companiei SIVECO Romania in 2008 a avut-o demararea sau continuarea proiectelor internationale, in special in domeniul eLearning, dar si in eAgriculture, eCustoms, eHealth", se precizeaza intr-un comunicat de presa al companiei.

Trecand in revista cele mai importante realizari ale anului trecut, comunicatul mai aminteste faptul ca "unul dintre putinele proiecte pentru care Comisia Europeana a dat aviz favorabil Romaniei, este cel de informatizare a Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura."

"In 2008, s-a reusit un adevarat tur de forta: evaluarea a 14.640.000 millioane hectare de teren si procesarea a peste 2.000.000 de aplicatii de ajutoare, oferindu-se astfel pentru prima data fermierilor un mijloc modern si facil de operare cu fonduri europene", se mai arata in sursa citata.

Desi contractul incheiat intre APIA si consortiul format din Siveco România si firma poloneza ABG Ster-Projekt SA dateaza din luna iulie 2006, realizarea softului a fost intarziata in repetate randuri, intre furnizori si APIA semnandu-se mai multe contracte aditionale care prevedeau prelungirea termenului. Datorita acestor deficiente, Romania a fost la un pas de activarea clauzei de salvgardare, in luna noiembrie a anului 2007. Proaspatul, pe atunci, ministru al agriculturii Dacian Ciolos a reusit sa negocieze prelungirea termenului cu o luna, in urma unei intalniri cu Mariann Fischer Boel, comisarul european pe agricultura.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Activarea clauzei a fost evitata, dar graba in care softul a fost finalizat a lasat urme in functionarea acestuia. Astfel, la inceputul acestui an, noul ministru al agriculturii Ilie Sarbu, aflat la inceputul mandatului, face o analiza care releva deficiente grave la APIA.

"Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) înregistrează intarzieri de un an la implementarea sistemului informatic, complice fiind si Siveco România", acuza Ilie Sarbu.

Vinovate de intarzieri sunt, pe de o parte, "suprapunerile de atributii si incrucisarile de activitati", dar si "desele deficienţe şi întreruperi ale programului informatic de înregistrare şi de prelucrare a datelor din cererile de sprijin, întrucât proiectantul de soft nu a remediat toate problemele semnalate", a reiesit din analiza Ministerului.

De cealalta parte, furnizorul de soft isi justifica intarzierile prin volumul foarte mare de date geospatiale digitalizate si modificarile legislative privind functionarea sistemului.

Rugat de redactia recolta.eu sa comenteze pe marginea acestui subiect, Dacian Ciolos, fostul ministru al agriculturii, a declarat in cadrul unei intalniri live pe hotnews.ro:

Legat de contractul cu Siveco, am mai facut deja anumite comentarii. Am mai spus faptul ca acest contract a fost semnat de conducerea APIA si nu de minister, iar conducerea APIA isi asuma modul in care a organizat licitatia si a negociat contractul. Cat am fost la conducerea ministerului, am solicitat mai multe controale legate de acest contract, precum si de alte contracte semnate de APIA, si am cerut conducerii APIA anumite masuri. Pe de alta parte, nu cred ca intarzierile legate de sistemul integrat de administrare si control al agentiei (faimosul IACS) sunt legate doar de contractul cu Siveco.

Povestea acestui faimos sistem informatic, dupa cum il numeste Dacian Ciolos, nu se opreste aici. Luna trecuta, Siveco a castigat o noua licitatie organizata de APIA, contractul urmand sa fie derulat pe o perioada de trei ani, suma totala fiind de 14,2 milioane de euro.

Cornel Oprea
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016