Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Deşi culturile ecologice ocupă doar 1,5 % din potenţialul agricol al ţării, România se poziţionează în prima jumătate a clasamentului mondial


În Europa, culturile ecologice acoperă, în momentul de faţă, doar un sfert din suprafaţa agricolă a continentului. Deşi culturile ecologice ocupă doar 1,5 % din potenţialul agricol al ţării, România se poziţionează în prima jumătate a clasamentului mondial.

Ţara noastră se situează în lume, din punctul de vedere al suprafeţei cultivate în sistem ecologic, pe poziţia 44 dintr-un total de 122 de ţări, potrivit publicaţiei „The world of organic agriculture 2008”, care elaborează anual o statistică mondială în acest sens.
La nivelul Uniunii Europene, Austria (13 %) şi Italia (9 %) au acordat agriculturii ecologice o suprafaţă mai mare din potenţialul agricol, dar ţări precum Franţa (2 %), Belgia (2,1 %), Ungaria (2,9 %) sau Spania (3,7 %) nu stau cu mult mai bine decât noi.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR), în 2008, suprafaţa cultivată ecologic în ţara noastră a fost cu 15 % mai mare decât în 2007, ajungând la 220.000 de hectare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

În conformitate cu obiectivele Strategiei de dezvoltare a agriculturii ecologice în România, suprafaţa cultivată astfel va ajunge, la sfârşitul lui 2009, la 300.000 de hectare, ceea ce ar reprezenta două procente din suprafaţa agricolă a ţării.

Jumătate din producţie, la export

Potrivit lui Teodor Mihalcea, directorul general al Direcţiei generale implementare politici agricole, din cadrul MAPDR, cantitatea de produse ecologice obţinute în România a fost de aproximativ 170.000 de tone în 2007 şi de circa 260.000 de tone, anul trecut.

În 2007 au fost exportate pe pieţele din Germania, Italia, Grecia, Elveţia, Olanda şi Franţa 80.000 de tone de produse ecologice, ceea ce înseamnă aproape jumătate din producţia internă. Valoarea exportului s-a ridicat la 65 de milioane de euro. Anul trecut, România a vândut pe piaţa externă 130.000 de tone de produse ecologice cu o valoare de 100 milioane de euro.

România a exportat cereale, oleaginoase, fructe de pădure şi ciuperci, produse procesate din lapte şi miere de albine. Dar a importat zahăr brun din trestie de zahăr, cafea, ciocolată, produse obţinute din soia şi sucuri de fructe. Valoarea importului din 2007 a fost de 3 milioane de euro, cu un milion mai mult decât în 2006.

Citeste mai mult in Adevarul
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton