Exclusiv
Publicat in: Stiri
Animale jupuite de vii, gheţuri scăldate în sânge. An de an, vânătorii ucid fără milă sute de mii de foci. Începând din 2010, europenii interzic comerţul cu carne, grăsimi şi blană de focă.

Dacă în Germania nimeni nu şi-ar cumpăra o haină din blană de focă, în China sau Rusia acelaşi mantou este la mare căutare. Existenţa unor asemenea produse pe piaţă este posibilă datorită anumitor practici vânătoreşti de o cruzime ieşită din comun, împotriva cărora organizaţiile pentru protecţia animalelor luptă încă din anii 80.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

"Focile sunt cele mai vânate mamifere marine la nivel mondial. Anual, numai în Canada sunt ucise cu bestialitate circa 300.000 de exemplare", susţine Ralf Sonntag, reprezentant al Fondului Internaţional pentru Protecţia Animalelor (IFAW). "Eu însumi am asistat la vânătoare de foci şi am constatat că totul se produce foarte repede pentru că vânătorii vor să prindă cât mai multe într-un timp foarte scurt. În aceste condiţii, nimeni nu mai verifică dacă animalele sunt moarte sau nu. Deseori am văzut cum erau jupuite de vii", adaugă Ralf Sonntag.

În SUA şi Mexic, comerţul cu blană de focă sau carne de focă a fost interzis cu ani în urmă. Până în clipa de faţă, cinci ţări europene au procedat în mod asemănător. Începând din 2010 interdicţia se va aplica în întreaga Uniune Europeană. Singura excepţie de la regulă o vor constitui produsele inuiţilor care practică vânătoarea de foci pe gheţurile din Canada de sute de ani. Dar, oricum, aceştia ucid anual maximum 3% din cele 900.000 de exemplare vânate.

"Fireşte că trebuie să facem excepţie în cazul inuiţilor şi al altor popoare indigene. Eschimoşii trăiesc de pe urma vânatului, aşa încât nu le putem anula unica sursă de venit. Dar, în cazul lor, vorbim de o mică parte a acestor produse şi oricum ei nu ucid puii de focă, ci numai animalele adulte", spune deputatul european Evelyne Gebhardt.

Citeste mai mult pe Deutche Welle

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016