Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Din aceasta luna, revista Euroferma apare sub un nou nume: AGRIMEDIA


Numarul din luna martie al revistei Agrimedia este dedicat prioritatilor enuntate de ministrul agriculturii, Ilie Sarbu, in privinta bugetului agriculturii, a fondurilor europene si a subventiilor destinate agricultorilor. Cele doua mari subiecte, de mare interes atat pentru zootehnisti cat si pentru procesatorii din industria alimentara - modificarea Ordinului 111 al ANSVA si negocierile pe marginea Codului de Bune Practici - sunt prezentate pe larg in acest numar al Agrimedia.

Iar pentru ca bate la usa campania de primavara, Agrimedia prezinta planurile de inceput de an agricol ale unei fermier argesean, care cultiva peste 600 de hectare in localitatea Bucov, comuna Negrasi. Acesta precizeaza pentru Agrimedia:

In toamna, am fertilizat culturile într-o proportie de peste 50%. Nu am reusit sa asigur elementele nutritive necesare pentru intreaga suprafata semanata din cauza lipsei banilor. Acum trebuie sa incep fertilizarea, caci exista apa in sol. Singura problema este umiditatea prea mare a solului. Voi fertiliza graul cu azot in doua faze, iar in vegetatie voi aplica doua tratamente foliare.


Interesant ar fi fost sa aflam si opinia sa privitoare la criza ingrasamintelor, mai precis modul in care a fost afectat de inchiderea temporara a combinatelor si de tergiversarea, iar, intr-un final, amanarea acordarii subventiei pentru achizitia de ingrasaminte chimice pentru toamna acestui an.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


Iar pentru ca, alaturi de ingrasaminte, o mare importanta o are si calitatea semintelor destinate initierii culturilor agricole de primavara, Agrimedia scrie despre hibrizii Limagrain, care au fost prezentati in luna februarie in cadrul unui simpozion organizat, la Buzau, de un furnizor regional de inputuri. "Avand in vedere zona in care a avut loc evenimentul - judetul Buzau, unde factorul limitativ este apa, printre hibrizii de porumb recomandati s-au numarat LG 34.75, LG 33.62 si LG33.30", se arata in articol.

Despre agrometeorologie si impactul schimbarilor de clima asupra agriculturii din Romania vorbeste Elena Mateescu, sef serviciu in cadrul Institutului National de Meteorologie si Hidrologie. In paginile revistei mai puteti citi despre tehnologia de cultivare a orhideelor, tehnologia de infiintare a livezilor de piersic sau despre combaterea principalilor daunatori ai vitei-de-vie.

Mai multe detalii despre revista AGRIMEDIA aflati din euro-ferma.ro
Dragos Serban

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016