Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Din cauza unei greseli gramaticale, crescatorii de bivolite nu mai primesc subventii
Chiar daca medicii nutritionisti recomanda laptele de bivolita ca fiind cel mai hranitor, Ministerul Agriculturii nu are in buget nici un leu pentru acest sector al zootehniei. „In supermarketuri, procentul de produse din lapte de bivolita este extrem de mic. Nu procesam acest lapte din cauza costurilor prea mari, dar si pentru ca nu mai sunt decat foarte putine bivolite in Romania”, ne-a declarat Valentin Blanaru, directorul executiv al Patronatului Laptelui (APRIL).
Desi exista in Romania aproximativ 50.000 de bivolite, in supermarketuri nu se vinde nici un produs traditional din acest lapte. „Ministerul Agriculturii are grija ca nici un litru de lapte de bivolita sa nu se vanda in magazine, ci doar la piata, unde gospodarii comercializeaza foarte putin lapte. Autoritatile nu contribuie la dezvoltarea fermelor de bubaline. Pana la sfarsitul anului 2007 am primit subventie de 3.000 lei vechi/litrul de lapte. In prezent nu avem nici un fel e subventie la laptele de bivolita pentru ca un domn din minister, in loc de bubaline, a scris vaca in actele pentru Comunitatea Europeana. Autoritatile au grija astfel ca cel mai bun lapte din lume, care nici macar nu contine colesterol, sa nu existe pe piata romaneasca”, ne-a declarat presedintele Asociatiei Crescatorilor de Bivoli din Transilvania, Calin Zanc.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Gardianul
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News