Chiar daca medicii nutritionisti recomanda laptele de bivolita ca fiind cel mai hranitor, Ministerul Agriculturii nu are in buget nici un leu pentru acest sector al zootehniei. „In supermarketuri, procentul de produse din lapte de bivolita este extrem de mic. Nu procesam acest lapte din cauza costurilor prea mari, dar si pentru ca nu mai sunt decat foarte putine bivolite in Romania”, ne-a declarat Valentin Blanaru, directorul executiv al Patronatului Laptelui (APRIL).
Desi exista in Romania aproximativ 50.000 de bivolite, in supermarketuri nu se vinde nici un produs traditional din acest lapte. „Ministerul Agriculturii are grija ca nici un litru de lapte de bivolita sa nu se vanda in magazine, ci doar la piata, unde gospodarii comercializeaza foarte putin lapte. Autoritatile nu contribuie la dezvoltarea fermelor de bubaline. Pana la sfarsitul anului 2007 am primit subventie de 3.000 lei vechi/litrul de lapte. In prezent nu avem nici un fel e subventie la laptele de bivolita pentru ca un domn din minister, in loc de bubaline, a scris vaca in actele pentru Comunitatea Europeana. Autoritatile au grija astfel ca cel mai bun lapte din lume, care nici macar nu contine colesterol, sa nu existe pe piata romaneasca”, ne-a declarat presedintele Asociatiei Crescatorilor de Bivoli din Transilvania, Calin Zanc.
Citeste mai mult in Gardianul
Desi exista in Romania aproximativ 50.000 de bivolite, in supermarketuri nu se vinde nici un produs traditional din acest lapte. „Ministerul Agriculturii are grija ca nici un litru de lapte de bivolita sa nu se vanda in magazine, ci doar la piata, unde gospodarii comercializeaza foarte putin lapte. Autoritatile nu contribuie la dezvoltarea fermelor de bubaline. Pana la sfarsitul anului 2007 am primit subventie de 3.000 lei vechi/litrul de lapte. In prezent nu avem nici un fel e subventie la laptele de bivolita pentru ca un domn din minister, in loc de bubaline, a scris vaca in actele pentru Comunitatea Europeana. Autoritatile au grija astfel ca cel mai bun lapte din lume, care nici macar nu contine colesterol, sa nu existe pe piata romaneasca”, ne-a declarat presedintele Asociatiei Crescatorilor de Bivoli din Transilvania, Calin Zanc.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Gardianul
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News