Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Din „Viaţa satului“ în fantoma Guvernului: Adrian Rădulescu

Printre miniştrii selectaţi de aşa-zisul guvern Croitoru se află şi Adrian Rădulescu, cel căruia i s-ar fi atribuit domeniul agriculturii. Cu numai trei zile înainte de a fi anunţat ca ocupant al fostului portofoliu al lui Dacian Cioloş, „ministrul“ Rădulescu, deşi era doar invitat într-o emisiune agrară la TVR, s-a remarcat printr-o atitudine de intervievator, foarte amabilă, cu Traian Băsescu, scrie Cotidianul.


Lucian Croitoru, prim-ministrul desemnat de Traian Băsescu în locul demisului Emil Boc, insistă să-şi prezinte, miercuri, ceea ce numeşte ca fiind guvernul alcătuit de el. Înainte se va derula procedura de audiere în Parlament a aşa-zişilor candidaţi. La sfârşitul săptămânii preelectorale în care nu a ratat prezenţa la nici una dintre televiziunile generaliste importante, preşedintele României, Traian Băsescu, era intervievat cu multă căldură, consideraţie, respect şi bunăvoinţă de preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România, Adrian Rădulescu. Postura liderului patronatelor agrare a fost una inedită, pentru că el era doar invitat. Gazda emisiunii era realizatorul emisiunii, salariat al TVR, Gabriel Gherghescu.

Fără să-l bage în seamă pe realizatorul emisiunii, Rădulescu a preluat iniţiativa de redactor-intervievator şi l-a luat la întrebări dure pe şeful statului român.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Nici o temă favorită lui Traian Băsescu nu i-a scăpat. Simţindu-se atât de mult „încolţit“ cu întrebări incomode, Traian Băsescu a fost vesel şi zâmbitor tot timpul. Realizatorul TVR abia dacă a mai putut îngăima cinci fraze. Traian Băsescu a profitat din plin de spaţiul de emisie gratuit acordat cu generozitate de Televiziunea Română la o oră la care votanţii din mediul rural asigură grosul audienţei. Şeful statului român nu a ezitat să facă promisiuni electorale fără acoperire - cum ar fi cea a păstrării subvenţiilor pentru agricultură -, să laude guvernul Emil Boc, iar Adrian Rădulescu să-i capteze bunăvoinţa lui Traian Băsescu. Pentru edificare, redăm, mai jos, cele mai importante citate din declaraţiile celor două, brute, fără vreo intervenţie din partea redacţiei. Sunt declaraţii grave, mai ales din partea lui Traian Băsescu.

Adrian Rădulescu:
„V-aţi îndrăgostit de agricultură?“
„Domnule preşedinte, sunteţi capabil de performanţe. Vrem să ne daţi zece răspunsuri care să facă şi pe placul dumneavoastră, şi pe placul agricultorilor“.

„Vă întreb pe dumneavoastră, că aşa a rămas în memoria celor de la ţară şi în general a poporului român: preşedintele răspunde de toate“.

„Noi avem o mare problemă şi dumneavoastră aţi spus bine. La ora asta este un guvern interimar. El nu poate negocia ca un guvern care e în funcţiune. (...) Colegii mei m-au rugat să vă rog ca fiind principalul exponent politic şi care puteţi negocia la Bruxelles, dacă pentru 2010 că e an de criză, formele de sprijin pe care le-aţi dat (sic!) până acuma să se menţină măcar un an“.
„Băncile ne sabotează“.
„Dacă la alte ministere au fost restructuraţi secretarii de stat - nu ne interesează de ce -, la Ministerul Agriculturii a fost schimbată întreaga echipă; şi de la un partid, şi de la altul. Avem nevoie să notificăm la Bruxelles, să facem câteva legi, dacă stăm pe loc...“
„Subvenţiile principalul motor cu care puteţi să împingeţi agricultura. Pentru sunteţi preşedintele României“.
„Aveţi dreptate“.
„Perfect“.
„Am înţeles“.

Traian Băsescu:
„Agricultura este una dintre marile noastre resurse“.
„Agricultura de mijloc va veni din agricultura de subzistenţă“.
„Eu vă asigur că, legat de calamităţi, se vor plăti calamităţile şi relativ repede. Am avut discuţii cu premierul Emil Boc la mijlocul săptămânii trecute miercuri pe câteva probleme urgente: subvenţia la hectar, care a început să se dea, subvenţia la motorină şi subvenţia pentru animale“.
„Irigaţiile: sunt demarate de mult negocieri cu Bruxelles-ul să găsim o formulă: ori menţinem forma actuală, ori dacă nu venim cu o subvenţie pe care să o adresăm direct beneficiarului“.
„Şi acest obiectiv îl avem nu numai pentru irigaţii, ci pentru toate formele de sprijin care ar trebui să înceteze la 1 ianuarie 2010“.
„Deocamdată guvernul a optat să susţină CEC-ul să substituie lipsa unei bănci agricole. Şi probabil CEC, care va rămâne bancă de stat. Ne-a ieşit din cap ideea că trebuie să privatizăm tot! CEC va rămâne bancă de stat. CEC va trebui să dezvolte o componentă agricolă“.
„Băncile au o poziţie în defavoarea beneficiarului din agricultură.“
„Băncile vor trebui să se decidă: vor să fie bănci în sistemul bancar românesc sau au în vedere o frânare a dezvoltării României. Să ne dea un răspuns deschis“.
„Secretarii de stat, ceea ce ştiu eu de la premier, unii au plecat că nu erau pricepuţi“.
„Cu un guvern căzut este primul an când se plăteşte subvenţia la timp“.
„Primul raport mi-l prezintă domnul Cioloş săptămâna viitoare“.

Agro-traseistul politic

Alexandru Rădulescu, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli, este un traseist politic. El a trecut succesiv prin PSD şi PNL cât cele două partide s-au aflat la guvernare, iar acum este membru în PDL. Presa a relatat că acesta a fost verificat de Corpul de Control al ministerului pentru modul în care a pus mâna pe nişte terenuri agricole din Bărăgan, prin anii ’90 când era angajat al ministerului. Dosarul nu a fost însă finalizat. Ulterior, Rădulescu a reuşit să controleze cramele şi viile de la Ceptura. În urmă cu patru ani s-a asociat cu fostul secretar de stat din guvernul Năstase, Mihai Lungu, pentru a înfiinţa Cooperativa zootehnică Muntenia, despre care presa a relatat că ar fi beneficiat de-a lungul vremii de unele dintre cele mai generoase subvenţii de la stat. Generozitatea Ministerului Agriculturii s-a manifestat faţă de firma lui Rădulescu şi în perioada în care acesta era directorul de cabinet al lui Dacian Cioloş
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016