Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dioxina a injumatatit vanzarile la carne de porc in supermarketuri


Dupa scandalul dioxinei, in urma caruia s-a descoperit ca romanii au mancat peste 90 de tone de carne de porc otravita, in trei luni, vanzarile de mezeluri si carne proaspata au scazut drastic, cu peste 40%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
Dupa ce autoritatile sanitar-veterinare le-au recomadat romanilor sa arunce mezelurile care au in compozitie carne din Irlanda, oamenii s-au indreptat spre produsele traditionale, autohtone. Acestia prefera sa cumpere carne de porc de la tarani, desi legea interzice comercializarea carnii din gospodariile proprii. Ferindu-se de carnea contaminata cu dioxina care, potrivit procesatorilor, a fost consumata de mult, romanii risca sa manance carne de porc infestata cu trichina.

Dupa Irlanda, Romania este a doua tara care a inregistrat, in ultimele doua saptamani, cele mai drastice scaderi la vanzarile de carne de porc in magazine. Astfel, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, vanzarile au scazut cu peste 40-50%, din cauza scandalului dioxinei. Chiar daca am importat din Irlanda doar capete de porc, pentru procesare, neavand un sistem de trasabilitate bine pus la punct, dupa normele europene, Romania nu a retras de pe piata doar loturile contaminate, ci toata carnea fabricata in Irlanda. „Cei care nu au importat din Irlanda, dar care au pierdut din cauza scaderii vanzarilor la jumatate, nu vor avea cum sa isi recupereze banii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


In schimb, firmele care si-au retras de pe rafturi produsele care aveau in compozitie carne din Irlanda isi vor recupera, treptat, banii de la compania irlandeza”, ne-a declarat Sorin Minea, presedintele Asociatiei Romane a Carnii (ARC).
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton