Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Direcţia Silvică Iaşi a solicitat Jandarmeriei Române să pună la dispoziţie echipe de jandarmi pentru a patrula în unele păduri din judeţ

Direcţia Silvică Iaşi a solicitat Jandarmeriei Române să pună la dispoziţie echipe de jandarmi pentru a patrula în unele păduri din judeţ, în încercarea de a opri defrişările ilegale care au luat un avânt fără precedent în ultimul an, potrivit directorului Ionel Pintilie.
Directorul DSV a declarat corespondentului NewsIn că cele mai mari probleme sunt cu micii proprietari care deţin suprafeţe până în 30 hectare, acesta subliniind că există cazuri în care pădurarii au fost agresaţi pentru că au intervenit să oprească defrişările.

"La Valea Seacă, de exemplu, sunt 300 hectare deţinute de zeci de oameni. Dacă noi marcăm trei arbori pe o suprafaţă de 0,5 ha, ei taie 20.

Au fost aplicate o sută de sancţiuni în această zonă, 40 contravenţionale şi 60 penale. Toate au fost contestate în instanţă. Când se ajunge în justiţie, cel sancţionat scapă cu un avertisment şi îi este anulată amenda. Foarte puţine au fost soluţionate favorabil. În condiţiile acestea, el va continua să taie", a spus directorul DSV Iaşi, Ionel Pintilie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Acesta a precizat că a cerut echipe mobile de jandarmi pentru paza pădurilor, însă nu a primit încă un răspuns de la Jandarmeria română, deşi solicitarea a fost trimisă în urmă cu trei săptămâni.

"Avem un pădurar care a depus o acţiune în instanţă pentru agresiune. A încercat să intervină să oprească o defrişare, dar a fost agresat. Oamenii trebuie să înţeleagă că trebuie să cumpere lemne pentru foc, nu să taie din păduri. Sunt unele zone unde nici nu sunt încheiate contracte de pază. Justiţia trebuie să intervină în forţă", a mai spus Pintilie.

Potrivit directorului DSV Iaşi, în judeţul moldav pădurile mai ocupă doar 95.000 ha, adică 16% din suprafaţa totală, în condiţiile în care media pe ţară este de 26%, iar în Uniunea Europeană este de 32%.

Ionel Pintilie a mai precizat că problemele asemănătoare cu cele din Valea Seacă, comună situaţă în apropierea oraşului Paşcani, se mai întâlnesc în localităţile Todireşti, Sireţel şi Butea.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016