Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DNA: Un primar si un sef de post, trimisi in judecata pentru ilegalitati in obtinerea de fonduri APDRP

dna-un-primar-si-un-sef-de-post-trimisi-in-judecata-pentru-ilegalitati-in-obtinerea-de-fonduri-apdrp

In acelasi tinp, procurorii DNA au mai trimis in judecata alte sapte persoane care au obtinut finantari europene pe baza unor declaratii si documente false.


Nu mai putin de noua persoane, printre care se numara un primar si un sef de post care voia sa devina fermier, vor aparea zilele urmatoare in fata judecatorilor, invinuiti ca au obtinut ilegal fonduri europene de la Agenţia de Plaţi pentru Dezvoltare Rurala şi Pescuit. Este vorba de trei cazuri distincte, descoperite de procurorii DNA in Arges, Bacau si Cluj, in toate cazurile inculpatii reusind sa obtina importante sume din fonduri europene, fara a avea dreptul sa beneficieze de ele.
 
In cazul din judetul Arges, sunt trimisi in judecata Adrian Florin Baiu, Ion Baiu, Ion Cristian Cretu, Constantin Octavian Diaconescu si Emil Victor Zegreanu, impreuna cu Ion Popa, primar al comunei Stalpeni, care a incercat sa ii induca in eroare pe anchetatori, furnizandu-le informatii false.
 
Conform datelor furnizate de DNA, faptele s-au prtrecut  in perioada decembrie 2009 - martie 2010, cand Ion Bogdan Baiu, in calitate de asociat si administrator al unei societati comerciale, a beneficiat de un contract de finantare incheiat cu APDRP, pentru realizarea unui proiect privind construirea si dotarea unei pensiuni turistice rurale in comuna Stalpeni din judetul Arges. Nu indeplinea insa toate conditiile necesare, asa ca la prima cerere de plata a depus documente si declaratii false intocmite de el si de Baiu Adrian Florin, Baiu Ion, Cretu Ion Cristian, Diaconescu Constantin Octavian si Zegreanu Emil Victor.
 
A reusit astfel sa obtina ilegal de la autoritatea contractanta, atat suma totala de 169.024,27 lei, din care suma de 135.219,42 lei provenind din fondul european pentru agricultura si dezvoltare rurala si 33.804,85 lei cofinantare din bugetul public national, cat si prelungirea termenului de executie a contractului de finantare. Ulterior, dupa ce DNA a inceput cercetarile in acest caz, procurorii i-au solicitat primarului Ion Popa date despre stadiul lucrarilor la pensiunea respectiva, acesta oferindu-le informatii false, pentru a-i proteja pe inculpati.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
In fata instantei va ajunge si şeful Postului de Politie Stanisesti din judetul Bacau, Claudiu Melian, care a dorit sa devina tanr fermier, apeland in acest sens la o finantare europeana. Astfel, in data de 13 ianuarie 2012, a depus o cerere de finantare la Oficiul Judetean pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Bacau, prin care solicita un ajutor financiar nerambursabil pentru proiectul Instalarea tanarului fermier in comuna Gaiceana din judetul Bacau. In 23 august 2012, intre Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit si politistul in calitate de persoana fizica autorizata, a fost incheiat contractul de finantare, acesta declarand in mod fals sediul social al persoanei fizice autorizate la un imobil din satul Hutu. Politistul nu a notificat Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit cu privire la rezolutiunea contractului de comodat, ce avea ca obiect sediul social al persoanei fizice autorizate, imprejurare ce ar fi condus la nesemnarea contractului si implicit la neacordarea ajutorului financiar nerambursabil.
 
Dosarul cererii de plata a fost avizat de catre APDRP, politistul intrand in posesia sumei de 103.759 lei. Ulterior, in toamna aceluiasi an, Claudiu Melian a solicitat renuntarea la contractul de finantare incheiat, iar la 1 noiembrie 2013 a returnat catre Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit suma primita ca ajutor financiar nerambursabil.
 
In fine, in cel de-al treilea dosat instrumentat de DNA, Petrica Adrian Mihoc, administratorul la SC Cross Land Construct SRL, a fost trimis in judecata pentru folosire sau prezentare cu rea-credinţa de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, respectiv de omisiune de a furniza cu stiinta, datele cerute potrivit legii, pentru obtinerea de fonduri europene, fapta avand ca rezultat obtinerea pe nedrept a acestor fonduri si fiind produse consecinte deosebit de grave, in forma continuata.
 
In perioada iunie 2011-octombrie 2012, avand de executat un contract ce privea un proiect FEADR, in mod repetat, a omis sa furnizeze cu buna stiinta, datele cerute potrivit legii, pentru obtinerea de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori in numele ei. De asemenea, acesta a subcontractat executia lucrarilor unei alte firme, fara a aduce la cunostinta acest lucru beneficiarului. Astfel, a prejudiciat bugetul comunei Sacuieu din judetul Cluj cu 2.533.789,30 lei.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016