Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Doar 20 la suta din fermierii care solicita subventii de la APIA au cadastrul realizat
Pana in 2020 aceasta problema va trebui rezolvata, pentru ca de atunci platile se vor face pe exploatatie si nu pe unitatea de suprafata, asa cum se procedeaza in prezent.
In prezent, conform declaratiilor facute de ministrul Daniel Constantin, doar 20 la suta din fermierii care depun cererei de finantare la APIA au cadastrul realizat, restul depunand aveverinte eliberate de primarii. ceilalti 80 la suta au la dispozitie mai putin de 5 ani pentru a-si realiza cadastrul pentru terenurile cultivate, intrucat din 2020 subventiile vor fi acordate doar pe exploatatie si nu pe unitatea de suprafata, ca acum.
„Din pacate doar 20% din cei care depun cereri de plata la Agentia de Plati si Interventie in Agricultura au cadastrul realizat sau au contracte de arenda valabile, restul vin cu acele adeverinte de la primarie care sa dovedeasca dreptul de folosinta dar si faptul ca ei sunt cei care folosesc terenul respectiv. Pe noua legislatie trebuie sa demonstreze ca ei sunt cei care folosesc, platesc impozit dar si ca beneficiaza de cultura de pe zonele respectiv”, a precizat ministrul Daniel Constantin.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome
Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...
valabila 48h
Acesta a mai precizat ca romania trebuie sa inceapa din acest an o ampla actiune de cadastrare a terenurilor agricole, fiind vorba de o suprafata totala de 14 milioane de hectare, fondurile estimate pentru aceasta operatiune fiind estimate la circa 30 de euro pe hectar.
„In realizarea cadastrului s-a plecat pe doua programe, unul finantat din fonduri europene pana in 2020 prin Program Operational Regional si celalalt din fonduri de la bugetul de stat pana in 2023, ceea ce este un element pozitiv. Cred ca ar trebui sa incepem elaborarea cadastrului din extravilanul localitatilor pentru a rezolva pana in anul 2020 tot ceea ce insemna proprietatea pentru cei care lucreaza in agricultura. Cred ca acest lucru ar contribui la rezolvarea comasarii terenurilor. In lipsa acestui cadastru procesul este extrem de dificil”, a mai declarat ministrul.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura