Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Doar cinci proiecte pentru înfiinţarea grupurilor de producători au fost depuse până în prezent
Doar cinci proiecte au fost depuse, până în prezent, pentru Măsura 142 Înfiinţarea grupurilor de producători din cadrul PNDR, valoarea totală fiind de 491.877 euro, ceea ce reprezintă doar 2,36% din suma alocată pentru această măsură în intervalul 2007-2009.
"Este măsura din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) pe care s-au depus cele mai puţine proiecte. Ceea ce îi împiedică pe oameni să depună cereri de finanţare pe aceastăă măsură este reticenţa la asociere. Deşi comercializarea produselor prin intermediului grupurilor de producători aduce o serie de avantaje, implică şi fiscalizarea. Astfel, mulţi dintre producători, preferă să vândă în continuare în pieţe", a declarat pentru NewsIn directorul Direcţiei Strategii, Politici şi Programe de Dezvoltare Rurală, din Ministerul Agriculturii, Rodica Matei.
Potrivit acesteia, comercializarea prin grupurile de producători facilitează accesul pe piaţa de desfacere din marile magazine şi dă posibilitatea impunerii unui preţ pe piaţă.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
"Asocierea îi poate ajuta să devină puternici pe piaţă, să impună un preţ, să fie în postura de a negocia acel preţ, dar le facilitează şi accesul la vânzarea produselor către supermarketuri unde, împreună, pot pune la dispoziţie o cantitate constantă", a explicat Matei.
Rodica Matei a mai adăugat pentru încurajarea producătorilor în a se asocia ar trebui redus nivelul TVA-ului şi al impozitelor pe care aceştia trebuie să le achite când comercializează prin intermediul grupului sau chiar exceptarea acestora de la plată pentru o perioadă de timp.
Două proiecte sunt depuse pentru înfiinţarea unor grupuri de producători ale crescătorilor de taurine şi câte un proiect pentru sprijinirea unui grupuri de producători de tutun, de cartofi, respectiv pentru sprijinirea unei asociaţii de extensie şi dezvoltare rurală.
Dintre acestea, două proiecte au fost contractate, unul a fost selectat, iar alte două sunt în evaluare.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura