Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dobanzi mai mici pentru imprumuturile agricole facute de la IFN-uri

dobanzi-mai-mici-pentru-imprumuturile-agricole-facute-de-la-ifn-uri

Totodata, MADR a reusit si diminuarea comisionului perceput de banci, in acdeul conventiilor incheiate cu APIA.


Achim Irimescu, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, impreuna cu expertii Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura au avut o intalnire cu mediul bancar. La aceasta intrevedere au participat si reprezentanti ai Fondului de Garantare a Creditului Rural si ai Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii.
 
In deschiderea sedintei, ministrul a solicitat reprezentantilor bancilor sa se asigure ca platile pentru agricultori, o data ajunse in conturile Trezoreriei si de acolo in cele ale bancilor, sa fie transferate cat mai repede in conturile beneficiarilor, intrucat a avut sesizari din partea acestora ca s-ar fi produs intarzieri chiar si de o saptamana.
 
Unul dintre punctele de discutie de pe ordinea de zi l-a constituit proiectul de Ordin privind aprobarea conditiilor in care se vor incheia conventiile dintre institutiile financiare bancare si nebancare si Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, in vederea finantarii de catre acestea a activitatilor curente ale beneficiarilor platilor derulate prin Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

In acest sens, ministrul a reusit diminuarea conditiilor de cost fata de anul 2015, reusind sa reduca dobanda la 2,5 %, iar comisionul aplicat de catre banci sa fie de maxim 1%.
 
Totodata, intalnirea de lucru a avut ca scop clarificarea implicatiilor noilor prevederi legislative asupra Conventiilor incheiate in vederea finantarii capitalului de lucru pentru beneficiarii masurii 215 – plati privind bunastarea animalelor, in urma publicarii Ordinului ministrului agriculturii şi dezvoltarii rurale nr. 826 din 9 iunie 2016 pentru aprobarea modelului cererilor de plata, precum şi a modelului formularelor de accesare a clauzei de revizuire a angajamentelor incheiate in cadrul masurii 215 - Plati in favoarea bunastarii animalelor - pachetul a) porcine şi pachetul b) pasari.
 
De asemenea, in cadrul intalnirii a fost discutata şi posibilitatea amendarii prin acte aditionale a Conventiilor privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii schemelor de plati directe in sectorul vegetal si Ajutoarelor Nationale Tranzitorii in sectorul Zootehnic la speciile bovine si ovine/caprine 2015.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016