Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dolj: Avem vinuri şi cereale la standarde europene


O delegaţie formată din membri ai Organizaţiei Europene a Producătorilor Agricoli a ajuns pe pământ oltenesc, la acest sfârşit de săptămână. Oaspeţii au mers să viziteze crama de la Segarcea, o fermă de cereale de la Drănic, dar au avut parte şi de o plimbare cu bacul pe Dunăre, scrie Adevărul.
Preşedintele GEOPA-COPA-Grupul organizaţiilor profesionale agricole din Uniunea Europeană, Bernard Levacher, a declarat că în anumite regiuni agricultura este înfloritoare, dar şi că unii fermieri au făcut eforturi pentru a se putea adapta la cerinţele europene. „Pot spune că se vede cu ochiul liber că unii agricultori au investit sume mari pentru a putea face treabă. La noi, în Franţa, se pune mare accent pe agricultură şi aşa ar trebui să se facă şi în România. Vinul pe care l-am gustat aici, în cramă este bun şi cred cu tărie că peste câţiva ani poate intra cu succes pe piaţa de peste graniţe“, a spus Levacher.

Din păcate, la noi în ţară, imediat după Revoluţie, toate construcţiile agricole au fost puse în vânzare, iar nimeni nu a mai investit în domeniu. „În România clima este atipică, verile sunt foarte secetoase, motiv pentru care tot mai multe ferme au dispărut în timp. Putem spune că facem agricultură pe bani puţini, iar subvenţia pe care o primim de la stat nu acoperă cheltuielile pe care le avem. Am preluat ferma de la Padea în 1994 şi am făcut investiţii mari, unele şi prin programul SAPARD“, a spus Constantin Iancu, preşedintele Asociaţiei Producătorilor Agricoli din Dolj şi proprietar al fermei de cereale din comuna Drănic, satul Padea.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Adevarul
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton