Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Doljenii fac agricultură după ureche


În ultima perioadă, numărul fermierilor care fac analizele de sol pentru stabilirea dozelor optime de îngrăşăminte în funcţie de cultura aleasă este în creştere. Totuşi, aceştia ar trebui să fie mult mai mulţi pentru a duce la o creştere semnificativă a producţiei în Dolj.
Dacă mai anii trecuţi agricultorii omiteau să facă analizele de sol pentru stabilirea cantităţii de îngrăşământ necesare pentru o producţie cât mai mare, în ultima perioadă, aceştia au înţeles importanţa acestor analize. Astfel, numărul fermierilor care se adresează Oficiului de Studii Pedologice şi Agrochimice (OSPA) Dolj este în creştere. Totuşi, numărul celor care analizează calitatea solului pentru a mări fertilitatea terenurilor prin aplicarea îngrăşămintelor potrivite este în continuare extrem de mic, aşa că majoritatea doljenilor fac, fertilizare după ureche. Din această cauză, dar şi pentru că nu se respectă tehnologia culturilor şi nici nu se iau măsurile necesare pentru a împiedica degradarea terenurilor, agricultura judeţului Dolj nu este nici pe departe la nivelul la care ar trebui să fie.

„Avem foarte multe probleme cu terenurile degradate. Avem probleme cu terenurile nisipoase şi deşertificarea în stânga Jiului şi valea Dunării, cu zone colinare unde sunt terenuri degradate, cu alunecări de teren, pe care trebuie înfiinţate plantaţii de copaci, precum şi cu terenurile poluate accidental de la schelele de foraj şi zone cu sărături“, a declarat Dumitru Meilă, directorul coordonator al Oficiului de Studii Pedologice şi Agrochimice (OSPA) Dolj.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeşte mai mult în Gazeta de Sud
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016