Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Doljenii fac agricultură după ureche
În ultima perioadă, numărul fermierilor care fac analizele de sol pentru stabilirea dozelor optime de îngrăşăminte în funcţie de cultura aleasă este în creştere. Totuşi, aceştia ar trebui să fie mult mai mulţi pentru a duce la o creştere semnificativă a producţiei în Dolj.
Dacă mai anii trecuţi agricultorii omiteau să facă analizele de sol pentru stabilirea cantităţii de îngrăşământ necesare pentru o producţie cât mai mare, în ultima perioadă, aceştia au înţeles importanţa acestor analize. Astfel, numărul fermierilor care se adresează Oficiului de Studii Pedologice şi Agrochimice (OSPA) Dolj este în creştere. Totuşi, numărul celor care analizează calitatea solului pentru a mări fertilitatea terenurilor prin aplicarea îngrăşămintelor potrivite este în continuare extrem de mic, aşa că majoritatea doljenilor fac, fertilizare după ureche. Din această cauză, dar şi pentru că nu se respectă tehnologia culturilor şi nici nu se iau măsurile necesare pentru a împiedica degradarea terenurilor, agricultura judeţului Dolj nu este nici pe departe la nivelul la care ar trebui să fie.
„Avem foarte multe probleme cu terenurile degradate. Avem probleme cu terenurile nisipoase şi deşertificarea în stânga Jiului şi valea Dunării, cu zone colinare unde sunt terenuri degradate, cu alunecări de teren, pe care trebuie înfiinţate plantaţii de copaci, precum şi cu terenurile poluate accidental de la schelele de foraj şi zone cu sărături“, a declarat Dumitru Meilă, directorul coordonator al Oficiului de Studii Pedologice şi Agrochimice (OSPA) Dolj.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeşte mai mult în Gazeta de Sud
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News