
Totii angajatii Azomures, 2.000 de persoane, sunt in somaj tehnic de mai bine de o luna. Ei au primit 75% din salarii, prime de Craciun, dar si prime din profit, fiecare peste o mie de euro.
In luna noiembrie, conducerea Azomures a decis oprirea temporara a productiei din cauza problemelor economice, in contextul crizei financiare. La sfarsitul anului trecut, sindicalistii cerusera o "taxa pe ingrasamintele cu provenienta Ucraina" care, in opinia liderului de sindicat Dumitru Boanta, "nu corespund normelor de calitate".
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Opinia sa este contrazisa de un fermier, cititor al recolta.eu, care argumenteaza:
"E o minciuna ca ingrasamantul tip complex din Ucraina nu e de calitate. Cel de Azo Mures da randament la jumatate fata de cel din Ucraina. Acest aspect si randament este sustinut de prooducatorii de legume Brezoaiele Dambovita" (Manolache Liviu)
Intre timp, alti producatori de ingrasaminte chimice din Romania iau deja in calcul varianta relocarii fabricilor peste hotare. Ioan Niculae, patronul grupului Interagro, a declarat:
"Tot primesc cereri de la parteneri din Canada, Suedia, Statele Unite ale Americii si Turkmenistan pentru a demonta combinatele si a le muta in strainatate. Pe 15 ianuarie, de exemplu, am programata o discutie in acest sens cu o firma din Turkmenistan. Relocarea ar putea fi o optiune comerciala." (Ioan Niculae)
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News