Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dosarul "Azomures": Somaj de lux la Azomures


Angajatii de la Azomures nu vor resimti deocamdata efectele negative ale incetarii activitatii de productie pe platforma chimica de la Targu-Mures si nici faptul ca au fost trimisi in somaj tehnic. Asta deoarece in urmatoarele zile ei vor incasa indemnizatia de 75% din salariu, o prima de Craciun de 550 de lei, dar si o prima transa din cota aferenta participarii la profitul obtinut de combinat in 2008.

"Este o suma rezonabila", a declarat ieri vicepresedintele sindicatului "Alternativa 2002" de la Azomures, Maria Dandarau, care, desi a refuzat sa dea o cifra exacta in ceea ce priveste profitul estimat al combinatului, care a fost luat in calcul la stabilirea cotei de participare a angajatilor, a precizat ca salariatii vor primi banii in mai multe transe. Prima, de 30%, urmeaza sa fie platita pe data de 23 decembrie.


Surse din randul angajatilor de la Azomures, care spun ca au fost informati in legatura cu acest subiect printr-un document afisat la avizierul sindicatului, spun ca acordul dintre parti prevede ca nici un salariat de la Azomures nu va primi mai putin de 3.500 de lei din redistribuirea profitului. Asta inseamna ca, pe langa prima de Craciun si indemnizatia de somaj tehnic de 75% din salariu, fiecare angajat va primi pe 23 decembrie inca cel putin 1.000 de lei. Aceleasi surse spun ca patronatul a solicitat si a obtinut din partea sindicatelor acordul ca restul sumei sa fie platita in luna ianuarie, dupa reluarea activitatii de productie, in una sau mai multe transe. "Deocamdata s-a spus ca nu sunt lichiditati. Ramane sa vedem ce va fi pe 12 ianuarie", a spus sursa citata, potrivit careia pragul minim stabilit pentru distribuirea profitului este depasit de angajatii cu salarii mari. Astfel ca aceasta cota de 3.500 de lei este pentru angajatii cu salariile cele mai mici si cu vechime mai mica.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Este pentru prima oara cand salariatii de la Azomures primesc asemenea sume, dupa ce, in urma cu circa doi ani, au sindicatele au reusit sa includa in contractul colectiv de munca clauza referitoare la impartirea profitului cu angajatii.

Citeste mai mult in Romania Libera
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton