Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Drajarea semintelor. Avantajul utilizarii semintelor drajate


Drajarea este un procedeu de acoperire a seminţelor cu o peliculă, având în componenţă un liant, substanţe insecto-fungicide, erbicide, biostimulatori, uneori substanţe nutritive şi microelemente. Seminţele primesc o formă regulată, cu avantaje importante pentru semnatul de precizie. Este indicat ca seminţele drajate să fie semănate în sol reavăn şi mai la suprafaţă, deoarece mai în adâncime există aer mai puţin şi răsărirea este mai dificilă.
Drajarea seminţelor se foloseşte mai ales în cazul seminţelor de mici dimensiuni, având drept scop "mărirea volumului seminţelor mici. În acest caz, scopul principal este de a repartiza uniform seminţele pe suprafeţele de semănat şi la adâncime corespunzătoare, iar acestea vor germina şi plantele vor creşte mai repede, asigurând culturilor o bună uniformitate.

Se reduce de asemenea cantitatea de seminţe necesare pentru unitatea de suprafaţă şi se elimină pierderile din cultură, elemente foarte importante în cazul utilizării seminţelor hibride, acestea având un preţ foarte mare.

Încastrarea seminţelor - este o variantă a granulării şi constă în introducerea unei seminţe într-o tabletă de vermiculit. Se seamănă la suprafaţa solului fiind favorizate germinaţia şi creşterea plantelor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

În multe ţări producătoare de legume se practică, într-o măsură tot mai mare, tehnologia de producere a răsadurilor în cuburi nutritive, rezultate prin presarea amestecului nutritiv, în care se seamănă sămânţa drajată sau nedrajată, sau se face repicarea răsadurilor. Pentru simplificarea tehnologiei de producere a răsadurilor, se fac experimentări şi cu pastile obţinute din turbă puternic presată, prevăzute cu o mică adâncitură în care se pune sămânţa sau se repică răsadul.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.54 din 61 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016