EFSA aproba utilizarea acidului peroxiacetic in tratarea carcaselor de pui
Publicat la data de 27 Mar. 2014 in:
Stiri Utilizarea solutiilor care contin acid peroxiacetic (PAA) pentru a reduce contaminarea cu agenti patogeni a carcaselor si a carnii de pasare nu prezinta riscuri de toxicitate, sunt de parere expertii Autoritatii Europeane pentru Siguranta Alimentara.
Potrivit raportului publicat de specialistii EFSA, este putin probabil ca utilizarea acidului peroxiacetic sa conduca la aparitia rezistentei la antimicrobiene.
EFSA ofera, totodata, asigurari ca introducarea substantei PAA in tratarea carnii de pui nu prezinta riscuri pentru mediul inconjurator cu exceptia acidului etidronic (HEDP), care nu este considerat întotdeanua sigur.
Comisia Europeana a adoptat saptamana aceasta si o serie de noi reglementari in privinta metodelor de inspectie a carnii de pui vor fi adopatate in cursul acestui an.Schimbarile presupun o inspectie mai putin invaziva a carcaselor de pui pe masura ce trec pe linia de productie si introducerea unui sistem bazat pe riscuri.
Reglementarile au fost adoptate ca urmare a studiilor stiintifice realizate anul trecut de catre Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara, cu privire la sacrificarile de animale, relateaza The Poultry Site.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
Noi masuri de inspectie a carnii au fost introduse de asemenea si pe segmentul carnii de porc anul trecut.
Metodele traditionale de inspectie prezinta un risc crescut de contaminare incrucisata a carcaselor, ca urmare a cantitatii mari atinse de catre inspectori, sustine Javier Dominguez, seful departamentului de control al bolilor al bolilor cu transmitere alimentara, din cadrul Agentiei Britanice pentru Standarde Alimentare (FSA).
Noile reglementari de inspectie a carnii urmeaza sa fie fie aplicate de asemenea si sectorului de bovine si ovine, principalul scop fiind depistarea bacteriilor Salmonella, E.Coli sau boala vacii nebune.
Idei de afaceri in agricultura
Cultura de goji. Cum ingrijesti plantele
Goji este considerat un fruct minune. Este fructul tineretii si, adaugam noi, al prosperitatii. Randamentul unei plantatii de goji este de 2.250 kg fructe uscate/ hectar la arbustii de 3 ani si de 4.050 kg fructe uscate /hectar la arbustii de 5 ani.... citeste mai mult>>