Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Şeful FMI: Cheia ieşirii României din criză - creşterea economică susţinută şi nu strângerea curelei


România va ieşi din criză dacă va reuşi să depăşească stadiul economiei stabilizate şi să ajungă la o creştere economică susţinută, a declarat, marţi, în cadrul întrevederii cu membrii Biroului Permanent al Senatului, şeful Misiunii Fondului Monetar Internaţional (FMI), Jeffrey Franks.
Potrivit acestuia, indicatorii economici sugerează că "zona de declin economic a fost depăşită şi România se îndreaptă spre creştere economică", anticipându-se pentru anul 2012 o creştere de 4 - 4,5%. Acesta a ţinut să precizeze că "provocarea" nu o constituie obţinerea unei creşteri economice pe termen scurt.

'Trebuie să fiu sincer şi să spun că treaba noastră, a instituţiilor internaţionale, dar şi a României, nu a luat sfârşit doar fiindcă vedem semne de creştere economică. Provocarea nu este să avem creştere economică într-un an sau doi, ci aceea să avem o creştere economică an de an', a mai adăugat acesta, potrivit Agerpres.

Şeful FMI le-a reamintit oficialilor români că măsurile pentru creştere economică nu trebuie să se rezume numai la a 'strânge cureaua', iar faptul că în domeniul bugetar s-au operat restructurări şi că deficitul a scăzut, nu înseamnă că problema a fost rezolvată.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

La rândul său, preşedintele Senatului, Mircea Geoană (PSD), a susţinut că şi noul acord Stand-By de tip Preventiv în valoare de 3,6 miliarde euro este unul 'constrângător' pentru România.

'Este un acord cel puţin la fel de dificil ca şi cel anterior. Se mută în alte zone ale economiei, dar nu reprezintă un acord facil. Este un acord extrem de constrângător, cu obligaţii certe şi cu consecinţe economice şi sociale foarte importante', a spus Geoană.

În context, el a acuzat Guvernul Boc de lipsă de transparenţă în informarea opiniei publice cu privire la obligaţiile pe care România şi le asumă în vederea încheierii acestui nou acord cu FMI.

O misiune a Fondului Monetar Internaţional (FMI) s-a aflat în vizită la Bucureşti, în perioada 25 ianuarie - 8 februarie, pentru cea de-a şaptea şi ultima evaluare în cadrul acordului stand-by. Misiunii i s-au alăturat reprezentanţi ai Comisiei Europene (CE) şi Băncii Mondiale.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016