Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Emisiunea Viata Satului, transmisa prin contul nostru de twitter
Foarte multi vizitatori - specialisti, fermieri sau oameni de la tara - au fost interesati, duminica trecuta, de emisiunea Viata Satului transmisa de TVR1, care l-a avut ca invitat pe Mihail Dumitru, ministru al agriculturii.
Recolta.eu a transmis in format live text
emisiunea de saptamana trecuta, atat pe prima pagina a portalului, cat si prin contul nostru de twitter: twitter.com/recolta
Am primit, dupa incheierea emisiunii, foarte multe mesaje de multumire din partea unor romani aflati in strainatate, care nu aveau posibilitatea de a urmari TVR1 dar care s-au informat prin intermediul informatiilor transmise de noi.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
De aceea, in fiecare duminica, recolta.eu transmite cele mai importante momente din Vata Satului.
13.00 emisiunea s-a incheiat
12.46 Desi pretul graului a scazut, pretul painii a scazut. Procesatori sunt putini, producatori de grau sunt multi, dar nu sunt uniti, nu au putere de negociere.
Se aduce foarte mult grau din Ungaria, pentru ca ei au subventii mai mari. Se aduce foarte mult grau ilegal, evaziune mare in sectorul cerealelor. Se arata o lista cu numere de inmatriculare ale unor camioane care aduc grau intr-un depozit improvizat. (TM 10 XPR)
12.36 Adrian Radulescu: pana la sf lui ferbuarie se vor acorda toate restantele pe 2009.
Costel Caras: ce vom face in situatia in care exista vointa la MADR, dar nu vin bani de la Finante?
Adrian Radulescu: Eu nu vreau sa fiu negativist, cred ca fiecare masura pe care o vo negocia va gasi si surse de finantare. Domnul ministru va avea maine intalnire cu CEC-ul pentru a discuta reducerea dobanzilor pentru creditele agricole. Referitor la Camerele Agricole, am avut discutii cu domnii Tabara si Daia pentru a rediscuta legea. eea ce avem acum nu sunt Camere Agricole, nu vreau sa spun mai mult de atat.
12.35 Prin telefon Adrian Radulescu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii
12.34 In sectorul legume fructe, nu mai avem seminte pt spatii protejate
12.32 Costel Caras: Codul de Bune Practici a fost un mare balon, a fost de fapt o intelegere intre procesator si comerciant.
12.23 Preturile din raft nu au nicio legatura cu preturile producatorilor. Cele mai mari adaosuri le gasim la procesatori si intermediari. Pietele noastre nu mai sunt accesibile producatorilor.
12.17 Costel Caras: in Germania, din sursele mele, totalul subventiilor pe hectar sar de 1000 de euro! cum pot eu sa concurez cu ei, pe aceeasi piata, cu un spijin de zece ori mai mic?
12.14 Gheorghe Vlad, legumicultor Giurgiu: pietele sunt pline de zarzavaturi aduse din alte parti. In piata de gros, din pacate, nu gasest doar legume fructe, gasesti 1001 lucruri, inclusiv textile.
12.11 Banii trebuie sa ajunga la crescatorii de animale adevarati, nu doar la cei pe hartie
12.09 Costel Caras: il respectam pe dl Dumitru, rugam politicienii sa ii acorde tot sprijinul. Dl Dumitru s-a tinut de cuvant pana acum.
12.03 Tema emisiunii: agricultura dupa 20 de ani. Costel Caras, sindicatul crescatorilor de taurine: dupa 15 feb vor incepe crescatorii de taurie sa depuna cererile pentru sprijin, sprijinul anul acesta va fi mai mare pe cap de animal. Plafonul este de 240 de milioane de euro, Romania poate folosi acesti bani cu acordul UE. Cifra aceasta este "tinuta sub pres" de Guvern, nu sunt interesati sa luam plafonul maxim. Eu sper sa se ajunga la un minim de 800-900 ron / cap vaca
11.52 Constantin Toma prezinta utilaje si sisteme de irigat produse la Buzau
11.49 Constantin Toma, director Grup Romet Buzau: optimizarea costurilor, in alte tari, s-a facut prin punerea la punct a sistemelor de irigatii #viatasatului Noi producem din ce in ce mai putin, dar mai scump.
11.45 Mecanic agricol: ma taica, de ce nu facem noi un sistem de irigatii de la Siret spre Baragan, la vale, in loc sa suim apa din Dunare la deal?
11.42 Specialistii: anul acesta este anul rapitei. In primavara, tratament cu insecticide de contact si insecticide sistemice. Atentie, cultura rapitei urmeaza dupa cultura graului (postmergatoare)
11.40 emisiunea a inceput
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News