Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Emisiunea Viata Satului, transmisa prin contul nostru de twitter


Foarte multi vizitatori - specialisti, fermieri sau oameni de la tara - au fost interesati, duminica trecuta, de emisiunea Viata Satului transmisa de TVR1, care l-a avut ca invitat pe Mihail Dumitru, ministru al agriculturii.

Recolta.eu a transmis in format live text
emisiunea de saptamana trecuta, atat pe prima pagina a portalului, cat si prin contul nostru de twitter: twitter.com/recolta

Am primit, dupa incheierea emisiunii, foarte multe mesaje de multumire din partea unor romani aflati in strainatate, care nu aveau posibilitatea de a urmari TVR1 dar care s-au informat prin intermediul informatiilor transmise de noi.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

De aceea, in fiecare duminica, recolta.eu transmite cele mai importante momente din Vata Satului.
13.00 emisiunea s-a incheiat

12.46 Desi pretul graului a scazut, pretul painii a scazut. Procesatori sunt putini, producatori de grau sunt multi, dar nu sunt uniti, nu au putere de negociere.

Se aduce foarte mult grau din Ungaria, pentru ca ei au subventii mai mari. Se aduce foarte mult grau ilegal, evaziune mare in sectorul cerealelor. Se arata o lista cu numere de inmatriculare ale unor camioane care aduc grau intr-un depozit improvizat. (TM 10 XPR)

12.36 Adrian Radulescu: pana la sf lui ferbuarie se vor acorda toate restantele pe 2009.

Costel Caras: ce vom face in situatia in care exista vointa la MADR, dar nu vin bani de la Finante?

Adrian Radulescu: Eu nu vreau sa fiu negativist, cred ca fiecare masura pe care o vo negocia va gasi si surse de finantare. Domnul ministru va avea maine intalnire cu CEC-ul pentru a discuta reducerea dobanzilor pentru creditele agricole. Referitor la Camerele Agricole, am avut discutii cu domnii Tabara si Daia pentru a rediscuta legea. eea ce avem acum nu sunt Camere Agricole, nu vreau sa spun mai mult de atat.

12.35 Prin telefon Adrian Radulescu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii

12.34 In sectorul legume fructe, nu mai avem seminte pt spatii protejate

12.32 Costel Caras: Codul de Bune Practici a fost un mare balon, a fost de fapt o intelegere intre procesator si comerciant.

12.23 Preturile din raft nu au nicio legatura cu preturile producatorilor. Cele mai mari adaosuri le gasim la procesatori si intermediari. Pietele noastre nu mai sunt accesibile producatorilor.

12.17 Costel Caras: in Germania, din sursele mele, totalul subventiilor pe hectar sar de 1000 de euro! cum pot eu sa concurez cu ei, pe aceeasi piata, cu un spijin de zece ori mai mic?

12.14 Gheorghe Vlad, legumicultor Giurgiu: pietele sunt pline de zarzavaturi aduse din alte parti. In piata de gros, din pacate, nu gasest doar legume fructe, gasesti 1001 lucruri, inclusiv textile.

12.11 Banii trebuie sa ajunga la crescatorii de animale adevarati, nu doar la cei pe hartie

12.09 Costel Caras: il respectam pe dl Dumitru, rugam politicienii sa ii acorde tot sprijinul. Dl Dumitru s-a tinut de cuvant pana acum.

12.03 Tema emisiunii: agricultura dupa 20 de ani. Costel Caras, sindicatul crescatorilor de taurine: dupa 15 feb vor incepe crescatorii de taurie sa depuna cererile pentru sprijin, sprijinul anul acesta va fi mai mare pe cap de animal. Plafonul este de 240 de milioane de euro, Romania poate folosi acesti bani cu acordul UE. Cifra aceasta este "tinuta sub pres" de Guvern, nu sunt interesati sa luam plafonul maxim. Eu sper sa se ajunga la un minim de 800-900 ron / cap vaca

11.52 Constantin Toma prezinta utilaje si sisteme de irigat produse la Buzau

11.49 Constantin Toma, director Grup Romet Buzau: optimizarea costurilor, in alte tari, s-a facut prin punerea la punct a sistemelor de irigatii #viatasatului Noi producem din ce in ce mai putin, dar mai scump.

11.45 Mecanic agricol: ma taica, de ce nu facem noi un sistem de irigatii de la Siret spre Baragan, la vale, in loc sa suim apa din Dunare la deal?

11.42 Specialistii: anul acesta este anul rapitei. In primavara, tratament cu insecticide de contact si insecticide sistemice. Atentie, cultura rapitei urmeaza dupa cultura graului (postmergatoare)

11.40 emisiunea a inceput
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016