Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Estimari agrometeorologice pentru intervalul 05 - 15 august


Intervalul se va caracteriza printr-o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, în cea mai mare parte a zonelor de cultură.
Temperatura medie diurna a aerului se va situa între 19 şi 30 grade Celsius, mai ridicată cu 1 - 7 grade Celsius în raport cu mediile multianuale, în aproape toate regiunile agricole.
Temperatura maximă a aerului va fi cuprinsă între 25...36° la nivelul întregului teritoriu agricol, cele mai ridicate valori fiind posibile în zonele de câmpie din jumătatea de sud a ţării. Temperatura minimă a aerului se va încadra între 13 şi 25 grade Celsius pe întreg teritoriul agricol al ării.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin ploi cu caracter de aversă, dar şi torenţiale, însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi căderi de grindină, posibil mai frecvente în zonele agricole vestice, centrale şi nordice.

Caracteristici agrometeorologice

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

În cultura neirigată de porumb, aprovizionarea cu apă accesibilă plantelor pe adâncimea de sol 0-100 cm se va încadra în limite satisfăcătoare, apropiate de optim şi optime, în cea mai mare parte a regiunilor agricole. Local în sud-estul şi sudul ţării se va semnala în continuare fenomenul de secetă pedologică moderată şi local, puternică.

Starea de vegetaţie a culturilor agricole
În aceste condiţii, ritmurile vegetative ale culturilor agricole se vor desfăşura mai intens în cea mai mare parte a zonelor agricole, iar în jumătatea de sud, pe fondul temperaturilor maxime ridicate din aer si de la suprafata solului, procesele de creştere şi dezvoltare, precum şi maturare a plantelor vor fi intensificate. Totodată, se vor înregistra în continuare ofilirea temporară şi răsucirea frunzelor în orele de amiază la prăşitoare, îndeosebi în sudul şi sud-estul ării. Starea de vegetaţie a culturilor se va menţine în general bună şi medie, respectiv medie şi slabă în semănăturile tardive şi pe arealele cu deficite de apă în sol.

La floarea-soarelui va fi posibilă finalizarea fazei de înflorire (90-100%), culturile aflându-se predominant la maturitate ceară (30-100%), precum şi izolat începutul maturităţii depline (10-30%), în special în semănăturile efectuate în epoca optimă şi pe terenurile cu o bună aprovizionare cu apă a solului

Cultura de porumb se va afla predominant la înflorirea paniculului (80-100%) şi mătăsire (50-100%), precum şi maturitatea în lapte şi ceară (10-100%), îndeosebi la hibrizii extratimpurii şi timpurii.

În centrul, estul şi vestul ţării, la sfecla de zahăr se va înregistra creşterea intensă a rădăcinii în grosime şi greutate, iar cartoful va parcurge, creşterea tuberculilor şi uscarea vrejilor, local, fiind posibilă declanşarea maturităţii tehnologice la soiurile de vară.

La pomii fructiferi (seminţoase) vor predomina fazele de creştere şi dezvoltarea a fructelor, acumularea zaharurilor, coacerea rodului, iar la sâmburoase se va continua recoltarea.

Viţa de vie îşi va continua creşterea şi dezvoltarea boabelor, acumularea zaharurilor, precum şi coacerea boabelor. La soiurile timpurii de masă din sudul, sud-estul şi estul ţării, izolat va fi posibilă declanşarea lucrărilor de recoltare.

Lucrările agricole de sezon se vor putea desfăşura în general în condi ii bune, exceptând zilele cu precipitaţii.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016