Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Eurodeputatul Daniel Buda a cerut demisia ministrului Petre Daea

eurodeputatul-daniel-buda-a-cerut-demisia-ministrului-petre-daea

Motivul il constituie incapacitatea institutionala a MADR de achizitionare softului de la APIA, astfel incat platile directe sa nu fie in pericol.


Potrivit unui comunicat transmis de europarlamentarul liberal, Comisia Europeana a avertizat Ministerul Agriculturii ca trebuie sa respecte regulile privind disciplina financiara in concordanta cu prevederile regulamentelor europene.
 
„Domnule ministru Petre Daea, va solicit public demisia ca urmare a incapacitatii instituţionale de a finaliza achizitionarea softului de la APIA, astfel incat platile directe sa nu fie in pericol! Ministerul Agriculturii condus de Petre Daea nu a reusit finalizarea achizitionarii sistemului informatic care sa permita finalizarea efectuarii platilor directe din fondurile europene gestionate de APIA, conform solicitarilor venite de la Comisia Europeana. Aceasta a avertizat Ministerul Agriculturii inca din vara anului trecut ca trebuie sa respecte regulile privind disciplina financiara in concordanta cu prevederile regulamentelor europene si a solicitat cu insistenta sa se elaboreze corectiile necesare in declaratiile de cheltuieli”, se arata in comunicat.
 
Daniel Buda a subliniat ca au trecut mai bine de 7 luni si nu s-a corectat nimic, „punandu-se in pericol insasi finanţarea de baza a agriculturii romanesti si anume platile directe care vin in Romania fara depunerea unor proiecte”.
 
„Din cauza deficientelor sistemului informatic, fermierii sunt nevoiti sa returneze deja banii inapoi in conditiile in care o parte i-au cheltuit deja pentru nevoile fermelor. Din pacate, intreg sistemul informatic din agricultura si nu numai se pare ca fusese subsumat intereselor de partid, respectiv a PSD-ului iar plecarea lui Victor Ponta si a prietenilor sai au lasat suficiente goluri incat sa ii ia cu ameteala pe cei obligati sa finalizeze achizitionarea sistemul informatic”, a mentionat eurodeputatul PNL.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
 Buda a sustinut ca actuala guvernare este incapabila sa gestioneze eficient programele finantate de catre Uniunea Europeana pe baza de proiecte si este strigator la cer ca neputinta acesteia poate ingropa peste 900.000 de fermieri.
 
„Posibilitatea pierderii platilor directe, cele mai accesibile surse de finantare care pot deveni istorie pentru fermierii din Romania, poate insemna ingroparea definitiva a acestui sector si asa greu incercat, raportat la fermierii din Uniunea Europeana. Fermierii şi sectorul agricol din tara noastra mai au o singura şansa pentru a nu pierde fondurile europene: sa plecati din fruntea ministerului”, a conchis Daniel Buda.
 
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016