Exclusiv
Publicat in: Stiri
Europarlamentarul Constantin Dumitriu a vizitat, joi, comuna Matca, judetul Galati, unde a stat de vorba cu legumicultorii din localitate.

Dumitriu, membru al comisiei pentru agricultura din Parlamentul European, nu este, de altfel, la prima "abatere": anul trecut, acesta a vizitat tot la Matca mai multe solarii de legume impreuna cu deputatul grec Ioannis Gklavakis, membru al aceleiasi Comisii.

Nici de aceasta data europarlamentarul roman nu a sosit singur, ci insotit de un producator agricol francez. Acesta din urma a amintit de sistemul camerelor agricole franceze si de nevoia de asociere a fermierilor. Producatorul francez a precizat, conform Amos News:

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Agricultura franceză e pusă bine la punct de aproape un secol. Totul a pornit de jos, de la fermieri. În fiecare comună din Franţa, fermierii s-au unit pentru a crea asociaţii. De asemenea, Guvernul francez a stimulat dezvoltarea şi înfiinţarea camerelor agricole. În prezent, camerele agricole au activităţi deosebit de diverse: proiecte regionale, consultanţă gratuită pentru fiecare agricultor, fiecare pe sectorul său de activitate. Cred că în România, la ora actuală, poate fi utilizat modelul acestor camere agricole în favoarea intereselor fermierilor români

Parerea acestuia a fost impartasita si de europarlamentarul roman, care a sustinut, in plus, si nevoia de implicare a guvernului in construirea unor silozuri si depozite.

"Proiectul meu de viitor este acela de a găsi resursele necesare pentru crearea unor depozite regionale. Mi se pare normal ca UE şi statul roman să se implice în crearea acestor depozite regionale, precum şi a unor silozuri de stocare a ceralelor", a declarat europarlamentarul PDL Constantin Dumitriu.

Dumitriu s-a mai remarcat in Parlamentul European (PE) prin depunerea unor amendamente la proiectul de raport referitor la asomarea animalelor, sustinand ca "Uniunea Europeană trebuie să respecte tradiţiile şi obiceiurile fiecărui stat membru. Păstrarea obiceiurilor tradiţionale româneşti, cum ar fi tăierea porcului şi sacrificarea mielului de Paşti este esenţială pentru noi".

Dragos Serban

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton