Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Europarlamentarul Daniel Buda, nemultumit de subventiile prea mici primite de fermierii romani

europarlamentarul-daniel-buda-nemultumit-de-subventiile-prea-mici-primite-de-fermierii-romani

Acesta a cerut oficial explicatii Comisiei Europene, dupa de a consultat raportul privind subventiile din fonduri europene acordate anul trecut.


Raportul privind subventiile primite anul trecut de catre fermierii romani in raport cu colegii lor din UE l-a intrigat pe europarlamentarul roman Daniel Buda. Reprezentantul Partidului National Liberal a depus zilele trecute o intrebare adresata Comisiei Europene in care cere explicatii concrete privind eleborarea unor proceduri si mecanisme europene care sa elimine discrepantele din sectoarele agricole ale statelor membre.
 
„In concret, Reteaua de Informatii Contabile Agricole a publicat recent un raport in care se specifica faptul ca subvenţia medie anuala primita pe fiecare ferma de catre fermierii din cele 27 de state europene, cu excepţia Croatiei, a fost de 11.500 de euro. Cu toate acestea, Romania se afla pe ultima pozitie a acestui raport, la o diferenta considerabila fata de media europeana cu numai 1949 euro/ferma. De asemenea, aproximativ 4% din totalul subventiilor sunt platite ca subventii de investiţii in UE-27”, a declarat europarlamentarul roman Daniel Buda.
 
El a precizat ca Romania alaturi de alte state precum Olanda, Grecia şi Suedia, nu beneficiaza de niciun fel de sprijin pentru investiţii, ceea ce face din aceste tari piete de desfacere pentru produse provenite din state care se bucura de subvenţii consistente.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Am solicitat asadar Comisiei sa imi comunice mecanismul de stabilire şi subventionare aplicabil statelor membre si daca se are in vedere elaborarea unor noi proceduri si mecanisme care sa permita armonizarea acordarii subventiilor astfel incat sa fie eliminate discrepantele intre statele membre”, a mai spus reprezentantul PNL.
 
Europarlamentarul a promis sa tina fermierii la curent cu raspunsurile pe care le va primi din partea Comisiei Europene la solicitarile sale.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016