Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Eurostat: 40% din suprafaţa de uscat a UE este acoperită de păduri
Un studiu publicat de Oficiul pentru Statistică al Comunităţii Europene (Eurostat) arată că 40% din suprafaţa totală de uscat din Uniunea Europeană este acoperită de păduri, 24% de culturi agricole, 20% de păşuni, 6% de zone cu tufişuri şi arbuşti şi 5% de mlaştini şi alte zone umede.
Doar 4 procente din suprafaţa terestră a UE sunt acoperite de construcţii şi alte obiective artificiale precum curţi, parcări auto, cimitire, căi rutiere şi reţele feroviare.
În ce priveşte utilizarea socio-economică, o proporţie de peste 40% din suprafaţa de uscat din UE este folosită în agricultură şi 30% în industria lemnului. O zecime din suprafaţa terestră a Uniunii este utilizată în scopuri industriale (inclusiv sectoarele energetic, minier şi transporturi), comerciale şi pentru locuit.
Statele membre UE cu cele mai mari proporţii de teren folosit pentru locuit sau pentru activităţi industriale şi comerciale sunt Olanda (37%), Belgia (25%), în timp ce în Spania şi Letonia această proporţie este cea mai redusă din Uniune (6%).
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Studiul a fost realizat în anul 2009, în 23 de state membre ale UE. Malta şi Cipru nu au făcut obiectul studiului din motive metodologice, iar datele despre Bulgaria şi România vor fi prezentate ulterior, până la finalul acestui an.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura