Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Eurostat: Din toate tarile UE, in Romania se cheltuie cei mai multi bani pe mancare

eurostat-din-toate-tarile-ue-in-romania-se-cheltuie-cei-mai-multi-bani-pe-mancare

Conform institutiei europene de statistica Eurostat, clientii din Romania cheltuie cei mai multi bani pe mancare. Aproape o treime din venituri se duc pe alimente si bauturi racoritoare.


Romanii cheltuie pentru alimente si bauturi racoritoare cel mai mult din Uniunea Europeana, 27,8% din totalul cheltuielilor lor de consum, ponderi mari fiind consemnate si in Lituania (20,9%) si Estonia (19,6%), cu mult peste media europeana de 12,1%.
 
Ponderi de sub 10% din totalul cheltuielilor de consum ale gospodariilor au fost inregistrate in patru state membre: Marea Britanie (7,8%), Irlanda (8,7%), Luxembourg (9,1%) si Austria (9,7%).
 
In 2018, gospodariile din Uniunea Europeana au cheltuit pentru alimente si bauturi racoritoare peste 1.047 de miliarde de euro, suma echivalenta cu 6,6% din PIB-ul UE.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori


Lucrarea & 39;Criptomonede Ghid practic pentru incepatori& 39; nu lasa nicio intrebare fara raspuns Te invitam sa o parcurgi chiar acum si sa devii fara nicio exagerare expert in bitcoin si in alte monede virtuale Este primul pas spre o investitie inspirata Iata 2 motive esentiale pentru care trebuie sa parcurgi lucrarea & 39;Criptomonede...

Oferta Speciala
valabila 48h
Ponderea de 12,1% a cheltuielilor pentru alimente si bauturi racoritoare in totalul cheltuielilor de consum pe gospodarile este a treia mare categorie de cheltuieli la nivelul Uniunii Europene, dupa ”ingrijirea locuintei, apa, electricitate, gaze si alti carburanti”, care au reprezentat anul trecut 24% din total, si ”transporturi”, care au reprezentat 13,2% din total.
 
In perioada 2008-2018, ponderea alimentelor in totalul cheltuielilor pe gospodarie a scazut sau a ramas stabila in majoritatea statelor membre pentru care au fost disponibile date in 2018. Cea mai mare scadere a avut loc in Lituania, de la 24,8% din totalul cheltuielilor pe gospodarie in 2008 la 20,9% in 2018 (-3,9 puncte procentuale), urmata de Polonia (-3,4 puncte procentuale) si Malta (-3 puncte procentuale).

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016