Eurostat: Din toate tarile UE, in Romania se cheltuie cei mai multi bani pe mancare
Publicat la data de 09 Dec. 2019 in:
Stiri Conform institutiei europene de statistica Eurostat, clientii din Romania cheltuie cei mai multi bani pe mancare. Aproape o treime din venituri se duc pe alimente si bauturi racoritoare.
Romanii cheltuie pentru alimente si bauturi racoritoare cel mai mult din Uniunea Europeana, 27,8% din totalul cheltuielilor lor de consum, ponderi mari fiind consemnate si in Lituania (20,9%) si Estonia (19,6%), cu mult peste media europeana de 12,1%.
Ponderi de sub 10% din totalul cheltuielilor de consum ale gospodariilor au fost inregistrate in patru state membre: Marea Britanie (7,8%), Irlanda (8,7%), Luxembourg (9,1%) si Austria (9,7%).
In 2018, gospodariile din Uniunea Europeana au cheltuit pentru alimente si bauturi racoritoare peste 1.047 de miliarde de euro, suma echivalenta cu 6,6% din PIB-ul UE.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
Ponderea de 12,1% a cheltuielilor pentru alimente si bauturi racoritoare in totalul cheltuielilor de consum pe gospodarile este a treia mare categorie de cheltuieli la nivelul Uniunii Europene, dupa ”ingrijirea locuintei, apa, electricitate, gaze si alti carburanti”, care au reprezentat anul trecut 24% din total, si ”transporturi”, care au reprezentat 13,2% din total.
In perioada 2008-2018, ponderea alimentelor in totalul cheltuielilor pe gospodarie a scazut sau a ramas stabila in majoritatea statelor membre pentru care au fost disponibile date in 2018. Cea mai mare scadere a avut loc in Lituania, de la 24,8% din totalul cheltuielilor pe gospodarie in 2008 la 20,9% in 2018 (-3,9 puncte procentuale), urmata de Polonia (-3,4 puncte procentuale) si Malta (-3 puncte procentuale).
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>