Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Evenimentul: Caii, valuta forte a Moldovei


calTe priveşte blând, te ascultă şi îţi este alături ori de câte ori ai nevoie de un prieten. Este mândru fără a fi arogant, nobil fără pretenţie de blazon şi un companion perfect în orice adunare cu pretenţii. Nu cere nimic şi ştie să ofere mereu tot ceea ce are mai bun – plăcuta lui companie. Este Măria sa calul, pe care în România îl apără şi o lege, dar şi o autoritate special înfiinţată pentru a susţine această valoare pentru care mulţi străini ne invidiază.
Caii, garanţie pentru credite externe
În Moldova, cele mai importante herghelii sunt în judeţele Suceava şi Neamţ. La Suceava se află două astfel de structuri, care au circa 700 de cai de rasă, ambele fiind administrate de către Direcţia Silvică. Cea mai mare este herghelia de la Lucina, care numără 385 de cai de rasă din care 299 huţuli, 68 ponei şi 33 semigrei de Bucovina. La herghelia din Rădăuţi cresc 290 de cai din rasa Shagya arab.

Pentru Direcţia Silvică, bidivii Bucovinei sunt o marfă scumpă şi bine plătită. Anul trecut s-au câştigat peste 200.000 de lei din vânzarea a 92 de cai. Anunţul a fost făcut de Cristi Tomniuc, responsabil cu activitatea de vânătoare, salmonicultură şi cai de rasă din cadrul Direcţiei Silvice. Bidivii au fost vânduţi la licitaţii.

„Calul este şi va fi mereu o monedă de schimb”, este de părere ing Tomniuc. De altfel, domnia sa a propus anul trecut ca toţi caii de rasă ai Direcţiei Silvice să fie folosiţi drept garanţie pentru obţinerea de împrumuturi externe: „În alte ţări din lume se girează cu hergheliile şi probabil o să ajungem şi noi aici. Hergheliile au, de regulă, o valoare foarte mare şi pot fi incluse în patrimoniul genetic naţional. Ele reprezintă, de fapt, o adevărată bancă de gene”, a declarat Tomniuc.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h


Anul trecut, Direcţia Silvică a vândut cel mai scump cal cu 8.000 de lei. „Avem cai care fac parte din patrimoniul genetic naţional şi nu avem voie să-i vindem. În urmă cu trei ani am fi putut să o vindem pe Angelica pentru 300.000 de euro”, a spus Cristi Tomniuc, explicând că Angelica este cel mai de preţ cal al direcţiei.

Citeste mai mult in Evenimentul
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016