Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Excelenta in Zootehnie la Agromalim, editia 2017 - Parteneriate in beneficiul crescatorilor de animale

excelenta-in-zootehnie-la-agromalim-editia-2017-parteneriate-in-beneficiul-crescatorilor-de-animale

Evenimentul international de agricultura, industrie alimentara si ambalaje, Agromalim, dezvolta parteneriate in beneficiul crescatorilor de animale in cadrul editiei de anul acesta. Interesul crescut al vizitatorilor pentru expozitia de animale de rasa din cadrul targului Agromalim organizata cu sprijinul Agentiei Nationale de Zootehnie Bucuresti si nevoia de informare a acestora a impus dezvoltarea colaborarii cu asociatiile de crescatori de animale.

Expozitia de zootehnie se va desfasura sub titlul “Excelenta in Zootehnie” si va prezenta o gama variata de animale de rasa: taurine, ovine, cabaline, suine, caprine, cabaline, animale de hobby.

La editia din 2017 sectiunea de prezentare a taurinelor va fi realizata in parteneriat cu Asociatia Crescatorilor de Vaci „Baltata Romaneasca” Tip Simmental (A.C.V.B.R.Sim), asociatie conducatoare de Registru Genealogic pentru rasele Baltata Romanesca si Montbeliarde, fiind prezente la eveniment si asociatiile acreditate pentru RG la rasele Holstein, Bruna, Angus, dar si alte rase de vaci de carne. Registrul Genealogic reprezinta instrumentul de ameliorare genetica a raselor de bovine, ce are drept scop imbunatatirea performantelor animalelor. Inscrierea intr-o asociatie de profil precum si respectarea programului de ameliorare al acesteia este  esentiala fiecarui fermier in vederea obtinerii de progres genetic in ferma.

Astfel, prezenta reunita a Registrelor Genealogice cu un stand comun, in cadrul cortului zootehnic, vine in sprijinul fermierilor interesati de informatii proaspete despre progres genetic, avantaje, provocari, dar si sfaturi privind managementul fermelor de vaci.

In cadrul sectiunii taurine vor fi expuse aproximativ 50 de animale din rasele Baltata romaneasca, Holstein friza, Bruna, Angus, Charolaise, Blanc Blue Belgique , Aubrac.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

    
Animalele din rasa Baltata romaneasca expuse vor fi bonitate de catre o comisie tehnica formata din invitati din strainatate si specialisti ANZ si vor fi premiate cele mai frumoase exemplare pe fiecare categorie de varsta (vaci, juninci, vitei). Conform traditiei va fi decernat titlul de MISS Arad celui mai valoros animal din aceasta rasa prezentat la Agromalim 2017.

De asemenea, specialistii vor face prezentari comparative intre diferitele rase expuse si avantajele pe care acestea le ofera. Nu vor lipsi nici discutiile referitoare la problemele cu care se confrunta crescatorii si, bineinteles se vor prezenta solutii la acestea.

Sectorul de ovine este organizat in parteneriat cu Asociatia Crescatorilor de Ovine ,,PASTORUL CRISANA” Arad, asociatie acreditata pentru conducerea Registrului Genealogic al rasei Turcana si cu Asociatia Crescatorilor de Ovine si Caprine  ,,MIORITA” Chisineu Cris, asociatie acreditata pentru conducerea Registrului Genealogic al raselor Tigaie si Merinos Transilvanean. Vor fi expuse aproximativ 200 de animale cu valoare genetica ridicata, ovine si caprine din diverse rase si varietati. Cu sprijinul cadrelor didactice de la USAMVB Timisoara vor fi expuse comparativ avantajele fiecareia, vor avea loc prezentari pe teme legate de sisteme de crestere si bunastare a ovinelor si se vor dezbate si oferi solutii la problemele cu care se confrunta crescatorii.

In primele doua zile ale evenimentului, sub coordonarea ACVBR - SIM, partenerul Agromalim, vor avea loc doua reuniuni: intalnirea nationala a tuturor organizatiilor de COP, cu participarea reprezentantilor Agentiei Nationale pentru Zootehnie si ai Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si conferinta internationala cu participarea specialistilor de la asociatiile de Registru Genealogic din Europa . 

Editia de anul acesta propune doua tombole: tombola consacrata, a vizitatorilor si tombola crescatorilor de animale, aflata la prima editie. Marele premiu acordat la tombola crescatorilor de animale va fi o juninca gestanta din rasa Baltata romaneasca.

Vizitatorii interesati se vor putea inscrie la vizite in ferme de crestere a animalelor si in unitati de procesare, scopul acestora fiind de a prezenta exemple de bune practici in domeniul zootehnic si de prelucrare a produselor agroalimentare.


Evenimente conexe expozitiei de animale

Joi, 7 septembrie
Ora 11.00 – Deschidere oficiala Agromalim 2017
Ora 14.00 – Sedinta comuna a tuturor organizatiilor de COP, sub coordonarea asociatiei conducatoare de Registru Genealogic (ACVBR-SIM), cu participarea ANZ si MADR

Vineri, 8 septembrie
Ora 10.00 –  Conferinta internationala cu participarea specialistilor de la asociatiile de RG din  Europa, avand tematicile:
 - Rolul ameliorarii in sustenabilitatea fermelor de vaci de lapte si carne din rasa Baltata Romaneasca;
     - Organizarea asociatiilor conducatoare de Registru Genealogic din alte tari europene, avantajele afilierii ACVBR-SIM la organizatiile internationale de profil (ICAR, WSFF)
“Este rasa Baltata romaneasca cea mai potrivita pentru crescatorii din Romania?”
Cresterea vacilor de lapte si carne - "Lozul castigator al fermierilor din Romania" in urmatorii 3 ani!
Ora 14.00 – 17.00 -  Prezentare animale in ring si bonitare taurine Baltata romaneasca si Premiere taurine Baltata Romaneasca

Sambata, 9 septembrie
Ora 10.00 - Roadshow/workshop - Cele mai bune practici in transportul animalelor - o abordare europeana
Ora 11.00 – Prezentare comparativa a raselor de taurine expuse - ringul de prezentare animale
Ora 13.00 – “Ziua Angus“ - Prezentare rase de carne. Oportunitati pentru fermieri - ringul de prezentare animale
Ora 15.00 - Prezentare rase de ovine si caprine expuse, studii comparative, avantajele oferite de fiecare rasa si varietate pentru crescatori - ringul de prezentare animale

Duminica, 10 septembrie
Ora 11.00  - Parada taurinelor din rasa Baltata romaneasca  premiate in urma bonitarii
                  - Desemnarea castigatoarei titlului de MISS Arad
Ora 14.00 - Extragere marele premiu al expozitiei de animale (juninca gestanta din rasa Baltata Romaneasca)


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016