Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Există diferenţe între ouăle bio şi cele de baterie?


România liberă a spus trei experţi culinari la un test prin care au degustat "în orb" ouă bio şi "de baterie", gătite în trei feluri: fiert, ochi şi omletă. Specialiştii nu le-au identificat corect. Experţii nu au ajuns la un consens referitor la efectele nocive asupra consumatorilor de ouă pe care le-ar avea găinile stresate din fermele de păsări. Am vrut să vedem însă dacă măcar după gust specialiştii culinari pot deosebi un ou provenit dintr-o fermă de păsări de unul bio. Rezultatul experimentului realizat de România Liberă a fost surprinzător.
După cum am scris ieri, un reporter incognito al RL a petrecut mai multe zile în două ferme de păsări de lângă Bucureşti (Crevedia şi Mihăileşti). Cu această ocazie, a descoperit că multe găini stau îngrămădite în cuşti insalubre, mişună prin grămezi de dejecţii, mor prin spânzurare sau sunt electocutate ca să stea departe de propriile ouă. Dincolo de faptul că aceste condiţii arată lipsa unui minim respect pentru nişte fiinţe vii, rămâne întrebarea dacă stresul în care trăiesc păsările are efecte asupra calităţii ouălor. Specialiştii au păreri împărţite.

În martie 2010, după izbucnirea scandalului „ouălor stresate", pr. univ. dr. Mihai Decun prezenta conducerii Agenţiei Naţionale Sanitar-Veterinare un raport în care afirma că ouăle provenite din fermele ecologice (bio) „au o calitate superioară celor de tip convenţional, pentru că nu conţin reziduuri de pesticide, hormoni şi medicamente, au un conţinut mai redus de colesterol şi concentraţii mai mari din vitaminele A, D, E, K, B şi Omega 3". Acesta citează rezultatele unui studiu efectuat în 2008 de un grup de cercetători din Italia (Hidalgo et co.) şi publicate în Food Chemistry, în care au fost studiaţi 41 de parametri fizici şi chimici ai calităţii ouălor provenite din cele patru sisteme de creştere a găinilor ouătoare (în cuşti, în hale la sol, în aer liber, bio). Concluzia? „Există o diferenţă de ordin calitativ în defavoarea ouălor provenite din sistemul de creştere în cuşti, dar această diferenţă nu justifică diferenţa de preţ", care e şi de trei ori mai mare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Romania Libera.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016