Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Exportăm miere în UE şi importăm din China
70% din producţia naţională e vândută în afară. Marile magazine de la noi promovează însă produsele străine, pentru că sunt mai ieftine.
Românii sunt din ce în ce mai atraşi de mierea chinezească şi de cea argentiniană, disponibilă în marile magazine la preţuri de două-trei ori mai mici faţă de produsele româneşti. Numai anul trecut, importurile au atins aproape 780 de tone.
Deşi nu reprezintă nici 10% din producţia internă, apicultorii se tem că, în curând, mierea lor va ajunge doar pe rafturile din străinătate
, aşa cum se întâmpla în perioada comunistă. Mai ales că un român consumă anual numai în jur de 150 de grame de miere, faţă de germani, care mănâncă două kilograme, sau belgieni şi olandezi - câte 1,5 kilograme.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Oficial, producţia e în creştere
„Mierea produsă în România este preferata germanilor şi a englezilor, ajungând şi pe masa americanilor şi a japonezilor”, spune cu mândrie Victor Cimil. El şi-a petrecut toată viaţa în jurul stupilor şi acum îşi învaţă fiul să îndrăgească această ocupaţie, aşa cum a învăţat şi el de la tatăl lui. „M-am născut apicultor”, îşi începe el povestea. A învăţat să le îngrijească înainte de a cunoaşte abecedarul şi a fost înţepat de atâtea ori că nici nu se mai umflă. În schimb, a învăţat de la albine o mulţime de lucruri, descoperind că aceste mici vietăţi împart mâncarea şi se protejează reciproc de frig.
Citeste mai mult in Evenimentul Zilei
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News