Exclusiv
Publicat in: Stiri
Europarlamentarul Marian Zlotea s-a intalnit, joi, la Bruxelles cu Comisarul european Androulla Vassiliou pentru a discuta prioritatile Comisiei Europene in domeniul sanitar-veterinar si implementarea acestora in Romania.
Subiectele de discutie au cuprins printre altele problema pestei porcine si programul de vaccinari, sacrificarea porcilor de Craciun prin asomare, precum si problema producerii laptelui.

Comisarul european a subliniat necesitatea unui program in acest domeniu, din care sa reiasa clar masurile urgente ce se impun pentru a alinia productia de lapte la standardele europene, sustinand in acest caz posibilitatea unei prolungiri a termenului de implementare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

"Sper ca rezultatele acestei intalniri cu domnul Zlotea sa se concretizeze intr-un plan de actiune comun pentru anul 2009 cu masuri benefice cetatenilor romani. Voi veni in Romania pe 20-21 martie si vom vedea ultimele progrese inregistrate in domeniu" a afirmat Comisarul european.

Comisarul si-a aratat sustinerea si increderea ca Romania isi va dezvolta sectorul veterinar, accentuand importanta unei campanii de informare si constinetizarea populatiei.

De asemenea, s-au purtat discutii privind posibilitatea exportarii laptelui pe piata europeana, odata cu alinierea laptelui la normele europene

"Romania are probleme in domeniul sanitar-veterinar. Este nevoie de o comunicare permanenta cu reprezentantii Comisiei Europene pentru a rezolva aceste probleme la timp si pentru a nu genera in altele si mai mari. Am primit promisiunea ca in cazul in care vom veni cu propuneri concrete si relizabile vom avea un an la dispozitie pentru a alinia productia de lapte la standardele cerute pentru a putea exporta pe piata Uniunii. Totodata, Comisarul european si-a aratat intelegerea fata de punerea in aplicare a unui program realist privind asomarea animalelor" a afirmat, europarlamentarul roman, Marian Zlotea.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016