Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Exporturile si importurile de cereale au fost in crestere in prima luna din 2019

exporturile-si-importurile-de-cereale-au-fost-in-crestere-in-prima-luna-din-2019

Romania a inregistrat in ianuarie 2019 un excedent de 135,2 milioane euro in comertul international cu cereale.


Romania a inregistrat in ianuarie 2019 un excedent de 135,2 milioane euro in comertul international cu cereale, in contextul in care exporturile au totalizat 170,4 milioane euro, iar importurile 35,2 milioane euro, conform datelor centralizate de Institutul National de Statistica.
 
Exporturile de cereale au crescut in prima luna a acestui an cu 7,7%, in timp ce importurile s-au majorat cu 102%, iar exporturile de porumb au totalizat 86,326 milioane euro, iar cele de grau si meslin 77,732 milioane euro.
 
Din totalul exporturilor de cereale, 42,2% au avut ca destinatie tari din Uniunea Europeana. Exporturile au totalizat in acest caz 71,9 milioane lei, in topul destinatarilor fiind Germania (12,2 milioane euro), Ungaria (9,5 milioane euro) si Italia (8,2 milioane euro).
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

In ceea ce priveste importurile, 96% (33,8 milioane euro) dintre acestea au provenit din tarile UE, in special din Ungaria (importuri de cereale de 13,6 milioane euro), Bulgaria (13,6 milioane euro) si Franta (5,1 milioane euro).
 
Romania s-a situat in 2018 pe primul loc in randul statelor membre ale Uniunii Europene in ceea ce priveste suprafata cultivata si productia realizata de porumb boabe.
 
La grau, Romania a ocupat locul patru la suprafata cultivata, dupa Franta, Germania, Polonia si la productia realizata, dupa Franta, Germania si Regatul Unit.
 
Suprafata cultivata cu cereale pentru boabe a scazut cu 0,3% in 2018, fata de 2017, in timp ce productia a crescut cu 14,9%, datorita in principal cresterii randamentelor la hectar (productia medie la hectar).
 
Suprafata cultivata cu porumb boabe in anul 2018, a reprezentat 45,8% din suprafata cultivata cu cereale pentru boabe, iar cea cultivata cu grau 40,8%. Productia de cereale a crescut in principal datorita majorarii cu 28,1% a productiei la porumb boabe.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton