Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Factorii biologici de cultura a ciupercilor Agaricus bisporus

factorii-biologici-de-cultura-a-ciupercilor-agaricus-bisporus

Toti factorii biologici sunt importanti, de-a lungul ciclului de cultura in egala masura si nu pot sa se substituie intre ei.


 
  Factorii biologici sau ecologici de crestere a miceliului şi ciupercilor sunt :                                                      
- temperatura;                                                                                                                            
- apa şi umiditatea;- cantitatea de aer ;
- valoarea pH-ului;
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Trucuri si sfaturi pentru livada ta de vis


Cum sa fiti intotdeauna sigur ca fructele pe care le mancati sunt 100 sanatoase infiintati-va propria dvs mini-livada Consumul regulat de fructe este esential pentru sanatatea dvs Absolut toti medicii si nutritionistii recomanda fructele si dupa cum probabil ati observat orice cura de detoxifiere a organismului orice regim alimentar ...

Oferta Speciala
valabila 48h
Temperatura
 
Temperatura este importanta atat pentru cresterea miceliului in substrat, in turba, cat si pe perioada recoltarilor. In funcţie de temperatura fluxul tehnologic poate fi intarziat sau prelungit, uneori chiar si compromis. Ciupercile Agaricus bisporus sunt foarte sensibile la variatiile de temperatura, chiar si la diferenta de 3 grade C intre zi si noapte face ca plantele sa sufere. Acest lucru sperie pe multi cultivatori, cand aud de asa o sensibilitate.

Dar specialistii pun accent pe acest amanunt si recomanda ciupercarii cu o buna izolare termica si cu microclimat controlat. Bine, o sa va intrebati, dar în sistem calsic nu se poate respecta acest deziderat si se obtin productii. Este foarte adevărat, dar productiile sunt mai reduse. Ori, in cazul unei ciupercarii intensive conditiile trebuie sa fie numai cele optime pentru ca si rezultatele sa fie pe masura. Intr-o ciupercarie intensiva se investeste ai fondurile trebuiesc returnate.
 
 - Pentru cresterea miceliului
 
 In general toate susele si toti hibrizii de Agaricus bisporus necesita cam aceleasi praguri de temperatura pentru cresterea miceliului. Prin importul de miceliu in tara noastra din, Ungaria, Olanda, Italia, Polonia si alte tari, aceste valori pot fi putin diferite de la un hibrid la altul. Cultivatorul trebuie sa ceara de la importatorul de miceliu date despre conditiile de incubare si de crestere a miceliului si a ciupercilor. Din cele intalnite si cunoscute aceste valori se situează la :
 
 22- 26 grade C – valoari medii;
 10-12 grade C -   valori minime;
 26-28 grade C – valori maxime  pentru cresterea miceliului. Valoarea letală pentru miceliu este de 30-32 grade C dar poate ajunge pana la chiar 40 grade C.  Temperatura de 0 grade C incetineste foarte mult cresterea dar nu o opreste in totalitate.            
                                                                                        
In functie de aceste praguri de temperatura incubarea sau cresterea miceliului in substrat poate dura un optim de 13-16 zile sau se poate prelungi pana la  20-25 zile.
 
Pentru a masura temperatura in interiorul compostului se folosesc termometrele sondă digitale.
 
- Pentru cresterea ciupercilor

Dupa cresterea miceliului in substrat, apoi in turba, apar ciupercile. Recoltarea se face in general la temperaturi scazute de 16-18 grade C, tot in functie de cerintele hibridului cultivat. La o temperatura optima recoltarea dureaza 40-50 zile, uneori chiar mai putin. In sistem clasic, daca temperatura este scazuta recoltarea  se poate prelungi si pana la 3-4 luni.

Temperatura din ciupercarie are influenţă si asupra calităţii bazidiofructelor –ciupercilor. Ciupercile formate la temperaturi mai scazute, cuprinse intre 12-14 grade C, sunt mai mari si mai compacte  decat cele formate la temperaturi de 16-18 grade C. 
 

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Factorii biologici de cultura a ciupercilor Agaricus bisporus
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Newsletter gratuit
Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri".



Forum
Jessica Haver spune: Numele meu este Jessica Haver și sunt din Texas, în Statele Unite ale Americii, tocmai am primit împrumutul meu de la compania de împrumut Susan James chiar acum și am auzit despre această...
25 Iun. 2019 04:00:02
Raspunde la intrebare
Markybaetica spune: Cu ce tratez de Lypercosicum virus 5
24 Iun. 2019 20:45:36
Raspunde la intrebare
ELENA BURLACU spune: Bună ziua tuturor. Sunt aici pentru a împărtăși comentariile care vor fi minunate pentru cei care au nevoie de un împrumut. Numele meu este doamna Elena Burlacu din orasul Ramnicu Valcea din...
23 Iun. 2019 18:00:49
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Produse chimice utilizate in sectorul agricol pentru combaterea daunatorilor. Contin ingrediente bi ...

Partea exteriorara a florii. ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016