Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Factorii biologici de cultura a ciupercilor Agaricus bisporus

factorii-biologici-de-cultura-a-ciupercilor-agaricus-bisporus

Toti factorii biologici sunt importanti, de-a lungul ciclului de cultura in egala masura si nu pot sa se substituie intre ei.


 
  Factorii biologici sau ecologici de crestere a miceliului şi ciupercilor sunt :                                                      
- temperatura;                                                                                                                            
- apa şi umiditatea;- cantitatea de aer ;
- valoarea pH-ului;
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
Temperatura
 
Temperatura este importanta atat pentru cresterea miceliului in substrat, in turba, cat si pe perioada recoltarilor. In funcţie de temperatura fluxul tehnologic poate fi intarziat sau prelungit, uneori chiar si compromis. Ciupercile Agaricus bisporus sunt foarte sensibile la variatiile de temperatura, chiar si la diferenta de 3 grade C intre zi si noapte face ca plantele sa sufere. Acest lucru sperie pe multi cultivatori, cand aud de asa o sensibilitate.

Dar specialistii pun accent pe acest amanunt si recomanda ciupercarii cu o buna izolare termica si cu microclimat controlat. Bine, o sa va intrebati, dar în sistem calsic nu se poate respecta acest deziderat si se obtin productii. Este foarte adevărat, dar productiile sunt mai reduse. Ori, in cazul unei ciupercarii intensive conditiile trebuie sa fie numai cele optime pentru ca si rezultatele sa fie pe masura. Intr-o ciupercarie intensiva se investeste ai fondurile trebuiesc returnate.
 
 - Pentru cresterea miceliului
 
 In general toate susele si toti hibrizii de Agaricus bisporus necesita cam aceleasi praguri de temperatura pentru cresterea miceliului. Prin importul de miceliu in tara noastra din, Ungaria, Olanda, Italia, Polonia si alte tari, aceste valori pot fi putin diferite de la un hibrid la altul. Cultivatorul trebuie sa ceara de la importatorul de miceliu date despre conditiile de incubare si de crestere a miceliului si a ciupercilor. Din cele intalnite si cunoscute aceste valori se situează la :
 
 22- 26 grade C – valoari medii;
 10-12 grade C -   valori minime;
 26-28 grade C – valori maxime  pentru cresterea miceliului. Valoarea letală pentru miceliu este de 30-32 grade C dar poate ajunge pana la chiar 40 grade C.  Temperatura de 0 grade C incetineste foarte mult cresterea dar nu o opreste in totalitate.            
                                                                                        
In functie de aceste praguri de temperatura incubarea sau cresterea miceliului in substrat poate dura un optim de 13-16 zile sau se poate prelungi pana la  20-25 zile.
 
Pentru a masura temperatura in interiorul compostului se folosesc termometrele sondă digitale.
 
- Pentru cresterea ciupercilor

Dupa cresterea miceliului in substrat, apoi in turba, apar ciupercile. Recoltarea se face in general la temperaturi scazute de 16-18 grade C, tot in functie de cerintele hibridului cultivat. La o temperatura optima recoltarea dureaza 40-50 zile, uneori chiar mai putin. In sistem clasic, daca temperatura este scazuta recoltarea  se poate prelungi si pana la 3-4 luni.

Temperatura din ciupercarie are influenţă si asupra calităţii bazidiofructelor –ciupercilor. Ciupercile formate la temperaturi mai scazute, cuprinse intre 12-14 grade C, sunt mai mari si mai compacte  decat cele formate la temperaturi de 16-18 grade C. 
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016