Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Fagaras: Investitii de cinci milioane de euro in cresterea pastravului, sprijinite cu fonduri europene
Asociaţia "Păstrăvarii Făgăraşului", care reuneşte crescători de păstrăvi din cinci comune de la Valea Dejanului şi a Sâmbetei, lângă Făgăraş, a obţinut aprobarea din partea Autorităţii de Management al Programului Operaţional pentru Pescuit pentru implementarea unui proiect care vizează dezvoltarea crescătoriilor de peşte în această zonă, precum şi crearea unui punct de atracţie turistică în zonă.
Promotorul proiectului este Camera de Comerţ şi Industrie Braşov - Reprezentanţa Făgăraş, iar finanţarea se va face în cadrul Axei 5 a Programului Operaţional pentru Pescuit, măsura "Sprijin pentru înfiinţarea parteneriatelor public-private şi elaborarea strategiilor de dezvoltare locală integrată a zonelor pescăreşti". Din cele nouă proiecte care au primit aprobarea în cadrul acestui program, opt sunt localizate de-a lungul Dunării, iar cel de-al nouălea este situat în Făgăraş, acesta fiind evaluat la cinci milioane de euro.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Gabriel Vâju, directorul Reprezentanţei din Făgăraş a CCI Braşov, susţine că strategia se elaborează pe patru direcţii importante. "Prima direcţie vizează mărirea numărului de maternităţi de păstrăvi. A doua vizează construcţia unei fabrici de procesare a cărnii de păstrăv, iar cum apele în care cresc păstrăvi necesită mult oxigen, o a treia direcţie e dedicată construirii unei fabrici de oxigen. Cea de-a patra direcţie vizează dezvoltarea turismului în zona amintită, bazată în principal pe consumul de păstrăv", a declarat pentru Curierul National Gabriel Vâju.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News