Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
FAO avertizeaza: Agricultura produce din ce in ce mai multe gaze cu efect de sera
Nivelul emisiilor de gaze cu efect de sera din agricultura, silvicultura si pescuit s-a dublat in ultimii 50 de ani, iar cele mai noi estimari arata ca aceasta cantitatea ar putea inregistra o crestere suplimentara de 30% pana in 2050, daca autoritatile nu i-au masuri, arata un raport al Organizatiei ONU pentru Agricultura si Alimentatie (FAO).
Emisiile din agricultura, generate atat de culturile vegetale, cat si de sectorul zootehnic au crescut de la 4,7 miliarde de tone de substante echivalente dioxidului de carbon in 2001, la peste 5,3 miliarde de tone in 2011, un avans de 14 procente. Cresterea a survenit cu preponderenta in tarile dezvoltate, ca urmare a extinderii afacerilor in agricultura.
In acelasi timp, nivelul emisiilor de gaze cu efect de sera generate de schimbarea destinatiei terenurilor agricole sau defrisari a inregistrat un declin de 10% in perioada 2001-2010, fiind in medie de 3 miliarde de tone de substante echivalente CO2.
Sursele emisiilor de gaze in agricultura
Cea mai mare sursa de emisii de gaze in agricultura o reprezinta metanul produs prin fermentarea enterica – proces ce survine in timpul digestiei rumegatoarelor – care in 2011 reprezenta 39% din cantitatea totala de gaze de sera din sectorul agricol.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
Emisiile generate de utilizarea fertilizatorilor sintetici reprezinta 13% din totalul generat de agricultura, dar este sursa care inregistreaza cea mai rapida crestere din sectorul agricol, inregistrand o ascensiune de 37% din 2001.
In anul 2011, 44% din emisiile de gaze cu efect de sera din agricultura au provenit din Asia, urmata de America (25%), Africa (15%), Europa (12%) si Oceania (4%), potrivit datelor FAO. Distributia regionala a ramas la un nivel stabil in ultimii zece ani. In 1990, totusi, contributia Asiei era sub nivelul celei din prezent (in jurul valorii de 38%), pe când, in Europa procentul era mai mare (21).
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura