Publicat in: Stiri
FAO: Pretul global al alimentelor a crescut in luna martie cu 2.3%, cel mai ridicat nivel din ultimele 10 luni
Pretul global al alimentelor a crescut in luna martie cu 2.3%, atingand cel mai ridicat nivel din luna mai 2013 pana in prezent, se arata in raportul lunar al FAO, care masoara lunar modificarile de preturi inregistrate la un cos de alimente format din cereale, oleagionase, lactate, carne si zahar.
Predictiile meteorologice nefavorabile, precum si anexarea Crimeei de catre Rusia, eveniment ce a generat incertitudine pe piata cerealelor, in special pe cea a graului, au fost principalii factori care au determinat cresterea brusca a preturilor, informeaza Reuters.

“Tensiunile politice de genul celor la care asistam astazi prezinta riscuri care pot conduce la situatii asemanatoare celor din Razboiul Rece, in care tarile achizitioneaza cereale nu numai pe baza diferentelor de preturi, ci si a aliantelor politice”, este de parere Abdolreza Abbassian, economist senior FAO.

Potrivit raportului FAO, toate categoriile de alimente - cu exceptia lactatelor, care au scazut cu 2.5 puncte procentuale pentru prima data in patru luni – au inregistrat cresteri.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h


Indicele FAO al preturilor la zahar a avut o medie de 253.9 puncte in luna martie, crescand cu 7.9 puncte pe fondul temerilor fata de disponibilitatea in scadere din Brazilia si Thailanda, respectiv din cauza secetei si a productiei reduse de trestie de zahar.

Rezumatul publicat de FAO raporteaza, de asemenea, o estimare mai mare pentru productia mondiala de cereale in 2013, care a fost ridicata cu 6 milioane de tone la 2 521 milioane de tone.

Productia mondiala de grau in 2014 se estimeaza a fi la 702 milioane de tone, in scadere cu 2 milioane de tone fata de prima prognoza FAO publicata in martie. Aceasta ar reprezenta o prognoza a productiei cu 2 % mai mica decat recolta record de anul trecut.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016