Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Federatia Pro Agro ameninta cu proteste extreme in perioada urmatoare

federatia-pro-agro-ameninta-cu-proteste-extreme-in-perioada-urmatoare

Membrii organizatiei sunt nemultumiti ca pana la acest momentu nu s-au platit avansurile la platile pe suprafata precum si de modul in care se vor acorda despagubirile pentru fermierii afectati de seceta.


Faptul ca pana la acest moment, nu si-au primit avansurile din platile pe suprafata, iar de cateva saptamani sunt dusi cu vorba de la o zi la alta, a starnit nemultumirea fireasca a fermierilor, mai ales in conditiile in care a devenit din ce in ce mai evident ca sansele de a-si primi aceste avansuri sunt aproape nule.
 
Reactii de nemultumire vint din toate colturile tarii iar fermierii sunt din ce in ce mai decisi sa iasa din nou in strada pentru a-si cere drepturile, iar acest lucru s-ar putea intampla chiar de luna viitoare, in conditiile in care APIA nu va reusi sa plateasca pana pe 30 noiembrie avansurile la platile pe suprafata.
 
Recent, reprezentantii Federatiei Nationale Pro Agro au transmis un comunicat pe aceasta tema in care sustin ca subventiile reprezinta un drept ce li se cuvine fermierilor si nu o facilitate acordata de stat, si avertizeaza ca neplata avansurilor ar putea fi urmata de proteste ce vor atinge chiar si forme extreme.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Avansul din subventia pe suprafata, pe care APIA ar fi trebuit deja sa il fi platit fermierilor  pana pe 16 noiembrie 2015, reprezinta sume vitale pentru achitarea datoriilor catre furnizori si a creditelor in urma carora fermierii suporta penalitati de intarziere.Constatam ca dialogul institutionalizat intre fermieri si autoritati nu a dat roade si ca cele 5 zile ramase la dispozitie pentru efectuarea platilor nu vor fi suficiente pentru ca sumele de bani cuvenite sa intre in conturile fiecarui fermier. Acesta este motivul pentru care, in viitorul apropiat, Federatia Nationala Pro Agro isi rezerva dreptul de a recurge inclusiv la forme de protest externe pentru ca autoritatile sa inteleaga, odata pentru totdeauna, ca acest mecanism de acordare a subvenţiilor este un drept si nu o facilitate facuta fermierilor de catre functionarii statului” se arata in comunicatul de presa.
 
Reprezentantii Pro Agro reamintesc si faptul ca „actul normativ destinat despagubirilor privind efectele secetei din anul 2015 a avut drept scop acordarea intr-un timp scurt a unor despagubiri pentru pierderile de venit, in vederea demararii lucrarilor de infiinţare a culturilor de toamna din acest an. In realitate insa, acest act normativ inca genereaza multe ambiguitati, nemultumiri si inechitate. In ceea ce priveste termenul de acordare a sumelor, dupa modul in care se prezinta agentia platitoare, din punct de vedere al organizarii, nu identificam oportunitati viabile ca sumele sa fie incasate pana la sfarsitul anului”.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016