Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ferma de rame a suceveanului Petre Diaconita
Suceveanul Petre Diaconiţa deţine singura crescătorie din ţară şi susţine că afacerea e serioasă de la „două hectare de râme în sus”.
Atunci când nu este la pescuit, Petru Diaconiţa e în spatele casei părinteşti şi, de dimineaţă până seara târziu, are grijă de râme. Sătenii din comuna suceveană Baia s-au minunat când au aflat că vecinul lor şi-a înfiinţat, pe 3.000 de metri pătraţi, nu o fermă de vaci sau de porci, ca tot omul, ci una de râme. Unde mai pui la socoteală că i-a dat peste cap şi pe cei de la Registrul Comerţului, care nu ştiau unde să-i înregistreze afacere, aşa că l-au trecut la „ferme mixte şi alte animale”.
Dacă unora la provoacă repulsie, pentru Petru râma e obiectul muncii, o adevărată afacere şi, dincolo de orice, a început să devină o pasiune. Secretul fermei, pe care îl ştie doar el, stă în dozarea cu atenţie a umidităţii, „răscolirea stratului vegetal” şi prezenţa unei bacterii, altfel râma pleacă.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Marfa se transportă cu aer condiţionat
Acum are gânduri de extindere. Pentru că „treaba asta devine serioasă de la două hectare de râme în sus”. Şi-a cumpărat teren
şi vrea să-şi mute ferma din grădina părinţilor pe un câmp din apropiere.
„Din păcate, iarna e un punct mort pentru mine, trebuie să le ţin în hibernare, să nu îngheţe. Trebuie să pun platformă mai groasă, pentru că stau în zonă de munte şi ajunge temperatura şi până la -26 de grade C. Dacă aş fi putut să accesez nişte fonduri europene, mi-aş fi construit o clădire şi aş fi cumpărat o culegătore de râme. Se găseşte în Ungaria şi costă vreo 7.000 de euro”, explică fermierul.
Până acum a investit aproximativ un miliard de lei vechi şi aproape tot profitul l-a reinvestit. Cea mai importantă achiziţie e Loganul cu aer condiţionat, primordial la transportul
mărfii.
„Am comenzi de la mai multe magazine din zona Moldovei, dar şi din ţară. Am primit oferte şi din străinătate, dar din cauza distanţei mi-ar fi foarte greu să le onorez.”
Citeste mai mult in Evenimentul Zilei
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 4.63 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News