Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ferma de rame a suceveanului Petre Diaconita


Suceveanul Petre Diaconiţa deţine singura crescătorie din ţară şi susţine că afacerea e serioasă de la „două hectare de râme în sus”.

Atunci când nu este la pescuit, Petru Diaconiţa e în spatele casei părinteşti şi, de dimineaţă până seara târziu, are grijă de râme. Sătenii din comuna suceveană Baia s-au minunat când au aflat că vecinul lor şi-a înfiinţat, pe 3.000 de metri pătraţi, nu o fermă de vaci sau de porci, ca tot omul, ci una de râme. Unde mai pui la socoteală că i-a dat peste cap şi pe cei de la Registrul Comerţului, care nu ştiau unde să-i înregistreze afacere, aşa că l-au trecut la „ferme mixte şi alte animale”.

Dacă unora la provoacă repulsie, pentru Petru râma e obiectul muncii, o adevărată afacere şi, dincolo de orice, a început să devină o pasiune. Secretul fermei, pe care îl ştie doar el, stă în dozarea cu atenţie a umidităţii, „răscolirea stratului vegetal” şi prezenţa unei bacterii, altfel râma pleacă.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Marfa se transportă cu aer condiţionat
Acum are gânduri de extindere. Pentru că „treaba asta devine serioasă de la două hectare de râme în sus”. Şi-a cumpărat teren
şi vrea să-şi mute ferma din grădina părinţilor pe un câmp din apropiere.

„Din păcate, iarna e un punct mort pentru mine, trebuie să le ţin în hibernare, să nu îngheţe. Trebuie să pun platformă mai groasă, pentru că stau în zonă de munte şi ajunge temperatura şi până la -26 de grade C. Dacă aş fi putut să accesez nişte fonduri europene, mi-aş fi construit o clădire şi aş fi cumpărat o culegătore de râme. Se găseşte în Ungaria şi costă vreo 7.000 de euro”, explică fermierul.

Până acum a investit aproximativ un miliard de lei vechi şi aproape tot profitul l-a reinvestit. Cea mai importantă achiziţie e Loganul cu aer condiţionat, primordial la transportul
mărfii.

„Am comenzi de la mai multe magazine din zona Moldovei, dar şi din ţară. Am primit oferte şi din străinătate, dar din cauza distanţei mi-ar fi foarte greu să le onorez.”

Citeste mai mult in Evenimentul Zilei
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.63 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016