
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
În iarna lui 2005-2006, din cauza temperaturilor extrem de scăzute, melcii i-au îngheţat. Deşi îşi făcuse o asigurare înainte, pentru a-şi proteja afacerea, Marian Oancea nu a prevăzut în poliţa de asigurare şi riscul de îngheţ.
Pentru că în acea vreme, legislaţia prevedea ca investitorii care şi-au deschis o fermă de animale şi sunt asiguraţi la o societate de profil, pot solicita despăgubiri şi de la stat în caz de calamităţi, suceveanul şi-a încercat norocul, însă demersul său a fost sortit eşecului. Motivul, i s-a comunicat oficial, „melcii nu sunt animale”.
Acum, Marian Oancea, se judecă din 2006 cu Guvernul României, Ministerul Agriculturii şi Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Suceava, încercând să-i convingă pe judecători că melcii sunt animale. Suceveanul a invocat manualul „Zoologia nevertebratelor”, publicat în anul 1967 de Editura Didactică şi Pedagogică, în care, spune el, se precizează că „melcul este un animal bine-cunoscut din încrengătura moluscă”.
La nivelul judeţului Suceava, fermele de melci nu au avut succes, mulţi dintre investitori renunţând la această afacere.
Citeste mai mult in Evenimentul Zilei
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News