Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermele de pana la 500 ha, prioritatea ministrului Tabara


O să modificăm, în perioada imediat următoare, priorităţile în măsurile pe care le avem în modernizarea fermelor mergând cu proiecte clare pentru ferme de la 20 la 500 de hectare, a declarat, vineri, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără, într-o conferinţă de presă, la Călăraşi, cu ocazia împlinirii a 10 ani de funcţionare a silozului Cargill.
Ministrul Tabără a precizat că doreşte "această modernizare cu bani proiectaţi direct pentru astfel de categorii de ferme'.

În opinia sa, România îşi poate dubla sau chiar tripla cantitatea de cereale de export, anul viitor, printr-o mai bună organizare a sectorului agricol. Ministrul doreşte potenţarea sectorului românesc de piaţă pe porumb, grâu şi plante oleaginoase, fiind convins că potenţialul acestora este formidabil. 'Este un potenţial formidabil (...) pentru că modelele de firme care sunt aşezate în piaţa mondială, aşa cum este Cargill, cum sunt şi altele prezente în România, contribuie din plin la ceea ce înseamnă modernitatea şi mai ales managementul corect al producţiei agricole şi al modului de a lucra în agricultura noastră', a spus ministrul.

Valeriu Tabără este convins că cei care lucrează în domeniul agricol, în 5-10 ani, vor privi altfel potenţialul şi mai ales exploatarea resurselor formidabile pe care le are această ţară. De asemenea, ministrul îşi propune să dezvolte exportul de cereale considerând că România nu trebuie să devină un importator de produse alimentare, ci trebuie să se transforme într-un exportator. 'Voi fi întotdeauna un susţinător a ceea ce înseamnă exportul de producţie românească pe pieţele externe. România este un potenţial furnizor de produse agroalimentare, şi nu un importator. A fost o mare greşeală să considerăm România aşa', a conchis ministrul Agriculturii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cu ocazia aniversării a 10 ani de funcţionare a silozului din Călăraşi, preşedintele şi directorul general al companiei Cargill, Greg Page, a anunţat lansarea unor noi servicii destinate fermierilor, incluzând servicii de consultanţă şi acordarea de instrumente financiare. Aceste produse şi servicii sunt concepute pentru a-i ajuta pe fermieri să facă faţă volatilităţii preţurilor şi să aibă acces la seminţe, îngrăşăminte şi tehnologii în vederea îmbunătăţirii calităţii şi randamentului recoltelor, informează un comunicat al firmei remis vineri AGERPRES.

Cargill intenţionează să îşi extindă constant această activitate în următorii cinci ani, prin majorarea capitalului circulant la 100 de milioane de dolari până în 2014-2015 şi prin crearea de noi locuri de muncă. Până în prezent, activitatea desfăşurată de Cargill în România în domeniul cerealelor şi al seminţelor oleaginoase s-a axat în mare măsură pe procurarea cerealelor şi pe asigurarea serviciilor de depozitare pentru fermieri.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016