Exclusiv
Publicat in: Stiri
Ajutorul de stat de cel mult 15.000 de euro pentru fiecare fermier român care întâmpină dificultăţi din cauza crizei economice se va acorda, conform prevederilor comunitare, până la finalul anului 2011, informează Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).
Comisia Europeana a aprobat joi o schemă financiară prin care România poate sprijini financiar din bugetul naţional pe toţi fermierii afectaţi de criză, în prezent MADR aşteptând finalizarea procedurii instituţionale comunitare pentru primirea Deciziei Comisiei Europene de aprobare a schemei de ajutor temporar, având alocate resurse financiare pentru punerea în aplicare a acesteia.

În 2010, mai multe state membre UE, printre care şi România, au solicitat Comisiei Europene prelungirea aplicării Cadrului comunitar temporar pentru măsurile de ajutor de stat de sprijinire a accesului la finanţare în contextul actualei crize financiare şi economice (Cadrul temporar), argumentând că efectele acestei crize se resimt şi în 2011 în multe sectoare economice, printre care şi în agricultură.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Prezenta schemă a fost notificată de România în decembrie 2010, aceasta adresându-se, conform pct. 2.2. din Cadrul temporar, fermierilor din domeniul producţiei primare de produse agricole şi reprezentând o subvenţie directă, per hectar şi unitate vită mare.

“Autorităţile române au demonstrat prin această notificare că fermierii români din toate sectoarele agricole se confruntă cu o lipsă acută de capital (în condiţiile creşterii constante de preţuri la inputuri), exploataţiile cele mai afectate fiind cele care au investit şi aplică tehnologii agrotehnice mecanizate în scopul obţinerii de produse agricole primare destinate comercializării. Acestea se regăsesc atât în sectorul vegetal, horticol cât şi zootehnic”, se arată în comunicatul MADR.

Comisia Europeană a autorizat miercuri o schemă de ajutoare de stat având un buget de 1,3 miliarde lei (aproximativ 304 milioane euro), al cărei obiectiv este sprijinirea fermierilor din România care întâmpină dificultăţi din cauza crizei economice.

Ajutoarele se vor acorda sub forma unor subvenţii directe pentru toţi fermierii din toate sub-sectoarele producţiei agricole primare, cu condiţia ca aceştia să nu fi fost deja în dificultate la 1 iulie 2008 (cu alte cuvinte înainte de începerea crizei).

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton